Liverpool, London fotbollens huvudstad, Manchester United, Queens Park Rangers, West Ham

Rendevouz med Rio

Rendevouz med Rio

Hur kan det kännas att ta klivet från att ha varit en av Englands och kanske hela Europas bästa mittbackar till att få lämna sitt älskade Manchester United efter 12 år, packa väskan och flytta hem till London igen?

Det handlar förstås om en av Premier Leagues riktiga trotjänare, Rio Ferdinand. Hans kontrakt förlängdes inte och nu ska han spela i nyuppflyttade Queens Park Rangers. Där han förhoppningsvis för alla Hoops, tillsammans med Richard Dunne, kommer bli försvarsmuren som gör att man räddar nytt kontrakt.

Det du kanske inte visste om Rio Ferdinand är att innan han kom till Manchester United gjorde sex säsonger i West Ham och två i Leeds. Det var redan under tiden i West Ham som han debuterade i landslaget.

Att han är en av ligans mest rutinerade spelare råder ingen tvekan om. Mer än 500 matcher, 503 för att vara exakt, är till exempel fler än Liverpools Steven Gerrard.

Och nu ska han alltså spela i ett av ligans förmodade bottenlag…

En sak är säker. Han kommer få mycket att göra när topplagen kommer på besök till Loftus Road. Och tänk om Manchester United åker på några svåra skador i backlinjen och börjar svikta bakåt. Vad kommer Manchester-fansen säga om att Rio efter lång och trogen tjänst fick lämna Old Trafford genom bakdörren och inte ens få en riktig avtackning? Han gick gratis till QPR.

Kanske på sin plats att säga grattis?