Nyheter, Okategoriserade, Spelförslag

Vilka svar gav Premiäromgången?

Om vi tittar på resultaten i premiäromgången, vilka svar fick vi då och vilka frågetecken kvarstår.

Av de förväntade topplagen vann alla utom Manchester United som föll hemma mot Swansea. Swansea har Burnley hemma nästa helg och kan mycket väl stå på full pott efter 2 omgångar.

Arsenal och Tottenham hade tuffa derbyn och även om det satt hårt åt så kom de ut med 3 poäng vardera.

City och Chelsea imponerade på bortaplan med stundtals bländade spel, åtminstone 20 min världsklass i första halvlek av Chelsea.

Liverpools seger över Southampton var mer programenlig men inte desto mindre imponerades man av Liverpools spel.

Aston Villa som tillsamman med Everton och Tottenham jagar bakom de 5 stora fick en sköna seger borta mot Stoke vilket imponerar på mig, däremot fick Everton bara en poäng borta mot nykomlingen Leicester

Leicester ja, i den förväntade nedre regionen av tabellen, fick alltså med sig en pinne från premiären mot Everton. En skön start för nykomlingen då Chelsea borta vänta i nästa runda. Desto tuffare start för Burnley som åkte på stryk på hemma efter att varit i ledningen mot Chelsea och dessutom väntar Swansea borta nästa helg, ett av seriens starkaste hemmalag.

Crystal Palace och West Ham var snubblande nära skalper i sina respektive derbyfighter och krigade bra men föll bägge på tilläggstid. West Ham har inte råd att straffmissar på det sättet, det kostade dem antagligen viktiga 3 poäng. Inte heller QPR har råd med straffmissar absolut inte på hemmaplan mot ett lag som förväntas kriga med dem på nedre halvan av tabellen, med andra ord 3 viktiga poäng för Hull.

Lagen i nordöst, Newcastle och Sunderland, då. Newcastle hade ingen bra dag hemma mot City som glänste. Newcastle har alltid svårt mot City men måste höja sig ett par snäpp om man på allvar skall vara med och kriga om Europaplatserna. Sunderland i sin tur fick med sig en poäng hem från mötet med West Bromwich, vilket man nog var nöjda med, tror inte heller WBA sörjer jättemycket utan bägge var nog hyffsat nöjda med att ha en pinne efter premiären.

Så sammanfattningsvis, Bra start för favoritlagen bortsett United och tunga förluster trots ledningsmål för flera förväntade bottenlag. Nu väntar vi med spänning på andra rundan!

Lördag: Aston Villa – Newcastle, Chelsea – Leicester, Crystal Palace – West Ham, Southampton – W.B.A., Swansea – Burnley, Everton – Arsenal

Söndag: Hull – Stoke, Tottenham – QPR, Sunderland – Man Utd

Måndag: Man City – Liverpool