Spelförslag, Tips

Spelförslag Omgång 2 Lördag

Aston Villa – Newcastle (13:45)

Villa tog en imponerande seger borta mot Stoke, medan Newcastle blev stumtals utspelade i hemmaförlusten mot Manchester City, nu är City ett klart bättre lag än Stoke. Jag tror det blir jämt, Villa har ju värvat ganska många namnkunniga spelare, men har inte de flesta av dem passerat bäst-före-datum. Mitt tips hade blivit 1X om matchen varit med på stryktipset och 2-1 om jag skall spika ett resultat.

Chelsea-Leicester

Som jag skrev inför premiären mot Burnley är det meningslöst att argumentera om vad som talar för Chelsea så även inför denna omgång. Så vad gör då att Leicester kan skrälla på Stamford Bridge, ja egentligen ingenting och kanske just detta är det som kan fälla Chelsea, allt tryck är på dem och Leicester spelarna kan slappna av och inspireras. Chelsea imponerade egentligen bara i 20 minuter under första halvlek i premiären, medan Leicester fick med sig 1 poäng mot Everton. Men som sagt inget talar egentligen för annat än Chelsea seger, 3-1 igen kanske?

Crystal Palace -West Ham

Ett av lördagens intressantaste möten. Londonderby igen mellan två lag som spelade derbyn även i förra omgången, och två lag som var på vippen att skrälla mot på pappret betydligt starkare motstånd.

West Ham brände en straff och tappade sin pinne i slutminuten mot Spurs och Palace släppte in två mål på övertid, ett i varje halvlek, mot Arsenal når man föll med 2-1 på Emirates. Det har varit mycket turbulens kring Palace och möjligen kan det stärka laget intern. Palace överpresterade i fjol och min känsla är att de får en mycket jobbigare säsong i år. Det blir X2 på kupongen och men 1-1 som utgångstips.

Southampton – WBA

Hemmapremiär för Koeman och visserligen har det varit rörigt hos Southampton i sommar men jag tycker man stod upp bra borta mot ett mycket starkt Liverpool i premiären. Visserligen blev det förlust men bara med udda målet. West Bromwich fick 2-2 hemma mot Sunderland men är inte alls samma lag på bortaplan och jag tror på en säker seger för the Saints, 2-0 och en säker etta.

Swansea – Burnley

Walesarna är av hävd ett av ligans bästa hemmalag även om själva laget på pappret verkar svagare i år än i fjol fick man med sig en imponerande 2-1 seger hem från Old Trafford i premiären. Kanske inte skönspel som gav segermålet men med en härlig kämparanda tryckte man tillslut in bollen. Burnley gjorde en blek insats mot ett betydligt starkare Chelsea och även om man tog ledningen med 1-0 var det aldrig något snack. Jag tror Burnley får det svårt i ligan och svårt i Wales, 2 eller 3-0 till Swansea.

Everton – Arsenal (18:30)

Kvällsmatchen och kanske lördagens hetaste match. Everton fick bara med sig en pinne från Leicester i premiären, där man kanske hade hoppats på mer. Arsenal i sin tur fick med nöd och näppe, och en hel del tur, med sig 3 poäng från derbyt mot Palace. Arsenal såg även stela ut i CL-kvalet i tisdag nere i Turkiet och farten och fläkten som fanns mot City saknades i bägge dessa matcher.  Tror på en jämnhistoria, tippar fegt och säger 1-1.