Nyheter

Vad är det egentligen med Premier League?

Vad är det egentligen med Premier League?

Kommer du ihåg för många år sedan när TV3 började sända Italienska ligan? Plötsligt fanns Inter, Milan och alla dom andra lagen i TV. Vet inte om du håller med mig men just då var Italienska ligan det fränaste som fanns om du gillade fotboll.

Jag höll på Lazio som aldrig vann men som senare fick Svennis som tränare och blev folkkära i hela Sverige på grund av det.

Sedan började La liga sändas och vi blev förstummade över hur många mål det gick att göra i en vanlig match. Så var det ju nästan aldrig i gamla Tipsextra. Spring, tackla och skjut i ösregn och snö. Gjorde nåt lag mål var man nöjd. Var TV-matchen inte inställd var det extra plus!

Men ändå nu i överflödets tidevarv, när allting har satt sig och vi kan se varje match vi vill i hela världen, vill jag säga en enda sak med detta inlägg.

Det finns inget som slår Premier League. Punkt.

Vi svenskar som var så svältfödda på direktsänd fotboll kanske är indoktrinerade sedan barnsben men du måste hålla med om att:

Det är viktigare hur det går för West Bromwich i bottenstriden i Premier League än hur det går för Getafe i den spanska eller Feijnord i den holländska eller Aalborg i den danska eller Fiorentina i den italienska.

Premier League regerar och så är det bara.

Förmodligen beror det på att vi har det In the blood…