Arsenal, London fotbollens huvudstad, Okategoriserade

Min Kärlekshistoria

 

Jag var 9-år. Var med familjen i London, hade åkt båten från Göteborg till Felixstone eller om det var till Harwich och bodde på hotell. Stort bara det.

Mamma och syrran shoppade väl mest och pappa försökte roa mig, med vad minns jag inte. Förutom att vi skulle på fotboll, på Highbury.

Det konstiga är att just det här minns jag glasklart. Hur vi åkte dit, köpte biljetter på gatan utanför hur jag för förvånades av att Arenan låg mitt inne bland husen. Inte som Ullevi hemma i Göteborg, där det är en stor betongöken runt omkring utan verkligen insprängt mellan husen.

Vi skulle se Arsenal mot Ipswich. Det var fullt på läktarna,  36.688 har jag kollar upp i efterhand, folk sjöng och det var ett jäkla liv, att Ipswich vann med 4-1 spelade ingen roll. Jag hade redan funnit mitt lag.

Dom hade en kanon på bröstet och hette samma som jag Gunners. Hem från London följde hela kitet med, matchtröja nummer 9 Super Mac. Tror jag sov med den på färjan hem.

Sen dess har den kärleken aldrig falnat, vi har firat och sörjt ihop. Varit tillbaka ett flertal gånger under åren sett Limpar och Schwarz spela och Hysén och Mellberg på besök. Kunde tyvärr inte vara där när man sa hej då till Highbury. Men varit där i efterhand och tagit farväl.

Tack pappa.