Liverpool, Manchester City, Nyheter

Super-Mario är tillbaka och vad som helst kan hända

Vad kan vi vänta oss nu när Super-Mario Balotelli är tillbaka i Premier League? Hela fotbollsvärlden har ögonen vidöppna när bråk-stake-strikern från Sicilien ska visa oss att:

– han är tillräckligt bra för att få plats i Liverpools anfall
– han har mognat och tänker göra många fler mål än han får röda kort
– han är redo att axla manteln efter Luiz Suarez

Att peta Daniel Sturridge på topp är ingen enkel sak. Han har gått från hundvalp till stabil superstriker under tiden i Liverpool. Om det nu är antingen eller som Brendan Rodgers tänker.

Eller har en ide’ om att spela Sturridge, Sterling och Mario tillsammans i ett superanfall? Skulle han lösa det lär det bli åka av i motståndarförsvaren.

Det kommer att hända grejer, var så säker. Exakt vad är svårt att säga. Men tar vi en titt på hur det gick när Super-Mario kom till England förra gången för att spela med Manchester City så förstår du vad vi menar.

I den första matchen för City, som var en bortamatch i Europaleague mot FC Timisoara, gjorde han det avgörande 1-0 målet men passade också på att skada menisken så svårt att operation var enda utvägen.

Det gjorde att han inte kunde debutera i Premier League förrän i slutet av oktober. Två veckor senare gjorde han sina första mål i ligan för City mot West Bromwich. City vann med 2-0. Mario gjorde båda målen. Strax efteråt fick han rött kort för våldsamt uppträdande…

Som du märker händer det grejer på alla håll och kanter där Super-Mario drar fram. Nu är bara frågan om det går att få in honom i Liverpools så framgångsrika system som hjälper spelare att växa snabbt både individuellt och i laget.

Lyckas Rodgers med det så kan Balotelli bli den nya Suarez. Misslyckas han, ja då kan vad som helst hända…