Nyheter

Silly Season är över – Vem vann?

Silly Season är över – Vem vann?

I natt var det deadline i det europeiska transferfönstret och vi nog många som satt och vaka för att följa de spektakulära sistaminutenvärvningarna bland de stora klubbarna. Arsenal och United var ute i en komplicerad affär som avgjordes på tilläggstid När Welbeck lämnat United för Arsenal för att göra plats för Falcao.

United har spenderat ofantliga summor de sista dagarna med spelare som Falcao, Di Maria och Blind och Chelsea har haft ett riktigt bra fönster om man ser till hela perioden med spelare både in och ut, men hur ser det ut i ditt lag och vilket lag är  egentligen vinnare i Value for Money tävlingen?

Arsenal:

Tycker Arséne lyckats bra med värvningarna i år. Calum Chambers, Debuchy, David Ospina, Alexis Sanchez och Danny Walbeck. 2 backar 1 målvakt 2 offensiva mf/strikers.

På minuskontot Sagna och Vermalen och visserligen Fabiansky och i mina ögon bara Vermalen som hade tagit plats i en startelva idag.

Aston Villa:

Många namnkunniga spelare har slutit upp på Villa Park i sommar, mycket rutin men kanske har de flesta peakat sin karriär redan, men Villa har börjat bra så dom kanske har hittat rätt med namn som Aly Cissokho, Joe Cole, Kieran Richardson, Carlos Sanchez, Philippe Senderos och dessutom inga tunga förluster. Ville visserligen fått in Tom Cleverley på sluttampen men Villa ändå helt klart gåt plus i år.

Burnley:

Nykomlingen uppe i norr har med begränsade resurser ändå fått in några spelare med potential. George Boyd från Hull kanske största köpet och på lånesidan sticker väl U21 landslagsmannen Michael Keane ut men också Nathaniel Chalobah från Chelsea.

Chelsea:

Har som sagt haft ett riktigt bra transferfönster med intressant spelare in och även fått sålt lite spelar man inte anser sig behöva. Kanske fönstret bästa affärsmannaskap. På plussidan:

Diego Costa, Didier Drogba, Cesc Fabregas, Filipe Luis, Mario Pasalic och nu senast Loic Remy sen har man dessutom tagit hem Courtois samtidigt som man släppt en hel trupp med spelare bla Christian Atsu, Demba Ba, Ashley Cole, Samuel Eto’o, Thorgan Hazard, Tomas Kalas, Frank Lampard, David Luiz, Romelu Lukaku, Marko Marin, Victor Moses, Oriol Romeu, och Fernando Torres.

Crystal Palace:

Har haft det tungt under försäsongen inga nyförvärv fick tränare att dagarna innan premiären nygamle managern skrev på i veckan och någr affärer gjordes klaart på Deadline Day. De viktigaste kanske James McArthur från Wigan och Zeki Fryers från Tottenham samt Wilfried Zaha från United. Lämnar gör bla Jose Campana, annars i mångt och mycket samma trupp som gjorde det så bra i fjol.

Everton:

Även Everton villle Tom Cleverley sista dagen men varken dom eller Villa lyckades med det. I stället imponeras man av Everton som utan miljardär ägare lyckats med fina värvningar som Lukaku  från Chelsea dessutom Eto’o och Atsu från samma håll. Inga tyngre förluster heller ett litet men bra fönster för Liverpoolklubben skall väl vara Shane Duffy som lämner för Blackburn då.

Hull:

Nu sticker jag ut hakan och säger kanske det bästa value-for.money fönstret. Ser på pappret ut som spännande värvningar där Mohamed Diame (West Ham), Abel Hernandez (Palermo), Gaston Ramirez (Southampton) och sistaminuten lånet Hatem Ben Arfa (Newcastle) gör att man ser offensivt oerhört mycket starkare ut än för nån vecka sen. Lägg där till den rutin som fd Tottenhamkapten Michael Dawson tillför så skall det bli spännande att följa Hull i år.

Leicester:

Sista dagen fick man klart med United duon Tom Lawrence and Nick Powell sam Kris Scott från Swansea och tidigare Danny Simpson från bottenrivalen QPR. Annars mest varit ute och sett vad som funnits utan att behöva spendera några pengar förrutom Ulloa som man köpt från Brighton. Känns lite klent, men har inte heller tappat något riktigt tungt namn.

Liverpool:

Har haft varit på shoppingrunda hela sommaren och tog det ganska lugnt sen Balotelli blev klar. Facit har blivit imponerande. Mario Balotelli, Emre Can, Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren, Javi Manquillo, Lazar Markovic, Alberto Moreno                         , Divock Origi   och Kevin Stewart samtidigt har man tappat bla Pepe Reina, Luis Suarez, Luis Alberto. Men summan är ett väldigt plus för Liverpool men det har kostat.

Manchester City

City har kanske inte varit riktigt lika aktiva som de andra storklubbarna i år, utan lutar sig mer tillbaka på det starka lag man byggde ifjol. Nya in är Willy Caballero från Malaga, Fernando  och Eliaquim Mangala från Porto samt Bacary Sagna  gratis från Arsenal. Man har inte heller tappat jättetunga spelare dock blev Alvaro Negredo i det sista klar för Valencia som ett lån och Javi Garci har gått till Zenit, samt att Micah Richard lånas ut till Fiorentina. Stabilt hos mästarna.

Manchester United

United har desperat köpt och köpt och köpt LvG har fått i stort sett vad han pekat på. Vi kan rabblar världsstjärnor i oändlighet känns det som eller vad sägs om. Falcao, Di Maria, Daley Blind, bara sista dagarna. Dessutom Ander Herrera, Marcos Rojo och Luke Shaw.

På minuskontot också en rad namnkunniga spelar som gjort sitt på Old Trafford Evra, Danny Welbeck, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Javier Hernandez, Michael Keane, Federico Macheda, Nani, Nemanja Vidic, Wilfried Zaha mfl. Hoppas van Gaal får ihop sitt bygge med så många nya bitar.

Newcastle United

Värvvade mycket ganska tidigt i fönstret och har sedan tagit lugnt och snarare gjort sig av med spelare där man haft bra konkurrens. In har i sommar kommit Remy Cabella från Montpellier, Jack Colback (Sunderland) Facundo Ferreyra (Shakhtar Donetsk                    ), Daryl Janmaat (Feyenoord) Siem de Jong (Ajax) Ayoze Perez (Tenerife) Emmanuel Riviere (Monaco). Tycker Newcastle värvat smart i skiktet av spelare just under stjärnorna. Men man har ju också tappar bla Mathieu Debuchy till Arsenal och nu senast Hatem Ben Arfa och Yanga-Mbiwa till Hull respektive Roma, men på det stora hela ett bra fönster för Newcastle och jag är förvånad att de inte lyckats bättre i starten.

Queens Park Rangers

Harry Redknapp, ett geni eller PL sämste manager åsikterna går isär, men vet vad han vill gör han och en spelare han vill ha är Niko Kranjcar som han nu värvar för fjärde gången men också Sandro från Tottenham som man kan se som en profilvärvning. Sen att man tappat Loic Remy var väl bara en tidsfråga, nu blev det Chelsea som knep honom. Man har släppt Julio Cesar och fått in Rio Ferdinand på rutinkontot. Många komplement spelare har kommit och gått och som vanligt har QPR varit väldigt aktiva, men blir det någon struktur på det hela.

Southampton

Blev ju av med stora delar av trupp och tränare tidigt i somras och sakta men säkert har Koeman försökt fylla upp luckorna, tveksamt om han lyckats.

Sadio Mane som vi känner från Malmös möte mot Red Bull Salzburg blev klar och lånet av Toby Alderweireld känns stabilt. Tidigae har man värvat Fraser Forster från Celtic Florin Gardos (Steaua Bucurest) Shane Long (Hull) Graziano Pelle (Feyenoord) samt Dusan Tadic (Twente) och lånen Saphir Taider (Inter) och Ryan Bertrand (Chelsea) men förluster känns ändå tyngre Calum Chambers, Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren, Dani Osvaldo och Luke Shaw ersätts inte i en handvänndning av en klubb som Southampton. Dessutom lånas Joos Hooiveld och Gaston Ramirez ut till Norwich resp Hull. Bra värvningar men blytunga förluster.

Stoke

Bojan och Mame Biram Diouf får ses som prestige värvningar om nåt för en klubb som Stoke lägg därtill lånen av Victor Moses  och Oussama Assaidi (igen) kompletterade med  Steve Sidwell och Phil Bardsley så kan det ju tyckas bra av en klubb som Stoke när man dessutom inte blir av med några riktigt tunga kort. Klart plus i fönstret i år för Stoke.

Sunderland

Lite tyst om klubben i nordost kan tyckas, efter den knackiga fjolårs säsongen kanske man hade förväntat sig mer namnkunniga värvningar en visst Jack Rodwell från Manchester City Patrick van Aanholt från Chelsea tillför en del lika så Jordi Gomez, Will Buckley och Santiago Vergini och de nya lånen av den argentinske landslagsmannen Ricardo Alvarez från Inter och Liverpools Sebastian Coates. Lite väl tyst kan tyckas även Alvarez blir spännande att se i Premier League.

Swansea

Swansea har i år fått Tom Carroll och Gylfi Sigurdsson från Tottenham samtidigt som man släppt Ben Davies och Michel Vorm till samma klubb samt Alejandro Pozuelo till Rayo Vallecano och Michu till Napoli men också Jose Canas som går till Espanyol fast han inte ingått i Monks planer på sistone. Dessutom blev David N’Gog klar för Reims under D-day.

På inkonto finns också Fabianski keepern från Arsenal och Gomis från Lyon men det mest spektakulära ör kanske Modou Barrow från Östersund! På det hela taget känns det som om man inte riktigt vet var man har Swansea i år, förutom i tabellen där dom är i topp.

Tottenham

Londonklubben köpte i fjol allt man kunde för Bale-pengarna, i år har an varit desto sparsammare och snarare rensat ut i leden.

Sommarens köp inkluderar Ben Davies, Eric Dier, Federico Fazio, Michel Vorm och nu på sluttampen backen Benjamin Stambouli från Montpellier. På säljkontot bokförs många komplement spelare men även Sandro till QPR och Zeki Fryers till Palace och Lewis Holtby till Hamburg.

West Bromwich Albions.

Albions sista värvning i fönstret blev kanske den största när Sebastián Blanco anslöt från Metalist Kharkiv. Man har tidigare gjort klart med Portolånet Silvestre Varela så kantspelet lär bli deras melodi framöver med två tunga yttervärvningar. George Samaras gör alltid sitt jobb 100%-igt och blir kul att se honom i Premier League så även Sebastien Pocognoli från Hannover och Cristian Gamboa, Rosenborg.

West Ham United

Så till sist West Ham och utmanaren till Hull i titeln best Value for Money i år. Just till Hull har man dessutom släppt Mohamed Diame, men med lånet av Alex Song från Barcelona så blev han över på mitten. Förutom Song ser vi bla Morgan Amilfitano från Mraaeille och Enner Valencia som vi gladdes åt i VM i Hammers i år, Cheikhou Kouyate från Anderlecht och Diafra Sakho (Metz) samt Diego Poyet fritt från Charlton och Arsenal lånet Carl Jenkinson. PÅ minussidan inget som sticker i ögon skall väl vara att Joe Cole gick gratis till Villa men som sagt en riktigt bra Silly Season av Hammers.