Chelsea, Liverpool

Alltid på topp och Liverpools hopp

Under landslagsuppehållet tittar vi lite närmare på några av dom riktigt stora spelarna i England. Här handlar det om en riktigt het toppforward.

Högst upp på topp i både ligan och i landslaget regerar en ung man på 25 år. Hans namn är Daniel Sturridge. Förra säsongen fick han sitt riktiga genombrott i Liverpool när han spelade andrafiolen bakom Luis Suarez.

Vi känner igen honom för massor av mål och numera också för massor av lyckade dribblingar och aktioner i hög fart som lurar motståndarförsvaren åt alla möjliga håll.

Och har du sett vilket självförtroende han spelar med den här säsongen? Det bara lyser om honom på planen. Vilken skillnad jämfört med när jag såg honom flera gånger med Chelsea på Stamford Bridge. Han fick det aldrig riktigt att stämma där.

I Chelsea blev det 13 mål på 63 matcher. Inget vidare facit och inte riktigt ordinarie. Efter att ha blivit utlånad en säsong till Bolton köptes han in till Liverpool och väl där tog han chansen. Direkt.

Ja, verkligen direkt! I sin debut för Liverpool i en FA-cupmatch mot Mansfield gick han mållös i hela 6 minuter. I den 7:e gjorde han mål.

Han är faktiskt den spelare som snabbast genom alla tider har gjort 20 mål för Liverpool. Det tog bara 26 matcher.

Som du säkert minns gjorde han mål i premiäromgången av ligan både i år och förra året.

Kort sagt, Sturridge är en riktig striker. Personligen tror jag att en stor anledning till att han levererar vecka efter vecka är den trygga miljön. Både i klubblaget och i landslaget har han varit omgiven av sina kompisar från Liverpool, Henderson, Sterling och Gerrard. Sämre sällskap kan man hamna i.

Den stora frågan är nu bara hur det ska gå när pappa Gerrard inte längre spelar i landslaget. Har Sturridge växt till sig så mycket att han klarar att byta chef och underkasta sig kapten Rooney?

I klubblaget är i alla fall allt sig likt. En primadonna for till Spanien och en ny flögs in från Italien. Personligen tror jag inte att Sturridge finner sig att spela andrafiolen bakom Balotelli. Han har blivit stor grabb nu.