Everton, London fotbollens huvudstad, Okategoriserade, West Ham

The Boleyn Tavern – West Ham puben!

Under landslagsuppehållet gör vi djupdyk även på andra plan rörande Premier League kulturen, bla Fotbollspubarna. I dag är vi i östra London i Upton på the Boleyn Tavern.

The Boleyn Tavern byggdes 1899-1900 i klassisk viktoriansk stil och är stamstället för West Hams supportar då tavernan ligger alldeles i skuggan av hemmaarenan med samma namn. Det var en gång i tiden en storslagen pub med utsmyckade glaspartier och ett vackert dekorerat takfönster även om man lätt missar hantverket när puben ofta fylls av gungande och sjungande supportrar.

Detta är en West Ham-pub för West Ham-fans och den rekommenderas varmt om du skall på match på Boleyn Ground (eller Upton Park som jag är van att kalla arenan). Det är helt enkelt en del av upplevelsen.

Se dock till att vara där i god tid innan match för vid två timmar innan match är det redan smockfullt. Att komma tidigt innebär också att du har möjlighet att prata med dina kompisar innan sångarna dyker upp!  De sjungs en dryg timme och repertoaren innehåller garanterat ”I’m forever blowing Bubbles”

Du måste också ta ett varv utanför puben för på andra sidan av Barking Road står statyn Den berömda statyn föreställande 4 av hjältarna från världsmästarlaget 1966 med Bobby Moore, Geoff Hurst och Martin Peters som alla spelade för West Ham, tillsammans med Evertons Ray Willson.

Som en lokal kvarterspub och samtidigt ett nära samröre med det lokala laget har puben två skilda skepnader beroende på om det är en match dag eller ej. Det säger sig självt att om du inte gillar alltför högljutt och att bli knuffad av 30.000 fotbollssupportrar, undvik hela området de dagar då West Ham spelar hemma så även puben.

Man serverar de ”vanliga” ölen på tapp, men kylarna är dock välfyllda med liter mer spännande flasköl och cider. Vinpimplare kommer nog att bli besvikna för det är ett tunt utbud, men är det inte alltid så på en riktig East End boozers?

The Boleyn Tavern har helt klart sett sina bättre dagar och denna underbara viktorianska byggnad är i absolut behov av renovering

Här en något suddig bild från redaktionens senaste besök på Tavernan