Arsenal, Manchester City, Nördvändigt vetande, Nyheter

Arsenal-City Nördvärdigt inför Lördagens stormatch

När två av de stora lagen nu möts direkt efter landslagsuppehållet passar vi på att grotta ner oss lite kring lagens inbördes möten

Senaste mötet på Emirates, i mars i år, slutade 1-1  efter ledningsmål av Silva i första halvlek och kvittering genom Flamini i andra och av de senaste 10 mötena lagen emellan har Arsenal bara vunnit 2 medan City segrat 4 gånger, men på Emirates har 3 av 5 matcher slutat med X.

Intressant mönster

Ett intressant mönster finns i de fem senaste mötena på Emirates som alla varit målsnåla historier men följer ett tydligt mönster:

Citys tre mål har alla kommit i första halvlek. Arsenal i sin tur har sin styrka i andra halvlek där alla deras mål har kommit. För Arsenal verkar ju det mönstret även stämma i år då de flesta av Arsenals ligamål kommit sent i matcherna.

City drar också på sig mer än dubbelt så många kort som Arsenal i samband med mötena i London 12 gula mot 5 för Arsenal och två gånger har Cityspelare blivit utvisade medan de ödet bara drabbat en Arsenalspelare de fem senaste mötena, dock har det inte dömts någon straff alls i dessa möten.

 

Backar vi bandet lite har lagen möts 17 gånger i London sedan flytten till Emirates och den totala målskillnaden är förkrossande 26-8 till Arsenal, vilket innebär att de i 12 första mötena mellan lagen på den nya arenan blev det totalt 24-3 till Arsenal.

Bästa målskytt lagen emellan på Emirates är kanske inte så oväntat en viss Thierry Henry för Arsenal med 4 mål medan Nicolas Anelka är den ende spelare som gjort 2 mål för City på den nya arenan i norra London.

Spelförslaget kommer ju inte förrän på fredag men statistiken säger att det blir 1-1 med City ledning i Paus, åtminstone om man kikar på de senaste mötena.

Läs mer om Welbeck: Maybe it’s because I’m a Londoner

Samt intressanta fakta om den sista kvarten: Del 1 och Del 2