Spelförslag, Tips

Spelförslag omg 4 Lördag

Arsenal-Manchester City (13:45)

Har ju skrivit en artikel om matchen redan där de historiska sifforna belystes. Nu till dagsform.

Dags för Welbeck att göra debut i laget han visade ju strålande form i landskampen mot Schweiz. Arsenal är obesegrade men har ändå inte riktigt övertygat i ligan hittills framför allt har speeden saknats, kommer den med Welbeck tro, och hur är det med Özil får han spelet att stämma.

City i sin tur avslutad med en riktig flopp med förlust hemma mot Stoke, och där är Jovetic det stora frågetecknet. Arsenal får klara sig utan Walcott och Giroud ytterligare ett tag.

Intheblood kommer att rapporterar direkt från Emirates.

Jag lutar mig tillbaka och säger att historien har talat, och spelar 1-1, Med City i ledningen i paus. Läs mer i denna artikel. Arsenal-City nördvärdigt.

Chelsea-Swansea

Seriefinal ettan mot tvåan, även här är Intheblood redaktionen på plats, om London Transport är med oss.

På pappret en match Chelsea skall vinna, men Swansea har gjort det bra och har ju precis som Chelsea full pott efter tre omgång, och hade mötet varit i Wales så…, men nu på Stamford är Chelsea numret för stort, Swansea som lag och Gylfi Sigurdsson i synnerhet är i storform och han gjorde också ett av målen i Island överraskande 3-0 seger mot Turkiet, men å andra sidan inget fel på Costa målform heller, 4 mål på 3 matcher i ligan. Frågan är dock hur hans lår håller, eller kommer Remy att få göra debut för sitt nya lag. Chelsea har tre raka segrar på Stamford och på lagens 6 möten i PL har Swansea ännu inte besegrat Chelsea.

Mitt tips 3-1 till Chelsea.

Crystal Palace-Burnley

Andra änden av tabellen, med två lag som börjar skralt. Även om bägge spelade upp sig i sista matchen, och tog sina första poäng. Palace värvade ju en del i slutet på fönstret och jag tror att man med Neil Warnock vid rodret börjar få ordning på grejorna inför hans första match på nygamla hemmaarenan. Senaste mötet på Selhurst var i Championship och slutade 4-3 med en viss Zaha som tungna på vågen. Mitt tips blir en knapp hemmaseger, men tar med X på tipskupongen.

Southampton-Newcastle

Newcastle brukar ha svårt nere på sydkusten, senaste besöket på St. Mary’s blev en svidande 4-0 förlust, och inte har man imponerat i år heller. Magpies har ännu ingen seger medan Southampton tog sin första trea borta mot West Ham i förra omgången. Nu skall Atleticolånet Tony Alderville göra debut för Saints. På skadefronten är det främst Newcastle som fortfarande dras med en hel del problem.

Mitt tips 2-0 till Southampton.

Stoke-Leicester

Två lag som slutade första sejouren med tuffa matcher och fick med sig bra resultat. Speciellt Stoke som bortaslog Manchester City, men också Leicester som kom tillbaka och tog poäng mot Arsenal.

Nu ställs de mot varandra och jag tror tyvärr inte det bjuds på någon sprudlande fotbollsunderhållning. Bägge lagen saknar sina mittbackar, i Stoke saknas Geoff Cameron och i Leicester Matt Upson. Ser Stoke som det bättre laget åtminstone på hemma plan men man har märkbart svårt mot Leicester.  Stokes supportrar gör verkligen allt de kan för att hjälpa sitt lag, läs här: Loud n Proud.

Jag tror det blir en målsnålhistoria med utgångstips 0-0 men garderar mig med att Stoke kan göra ett mål, speciellt om Mame Biram Diouf kommer tillbaka hel från sitt spel med Senegal.

Sunderland-Tottenham

Två lag som blandat och gett så här långt i ligan. Sunderland med bara två oavgjorda och sen en dyr förlust mot QPR och Tottenham med två raka segrar följt av en tung förlust mot Liverpool. Tottenham är det bättre laget men Sunderland säljer sig dyrt. Förra året dröjde det ända tills 25:e oktober innan Sunderland tog sin första seger undra hur länge det dröjer i år.

I Tottenham är Kyle Walker skadad och Roberto Soldado ett frågetecken, Sunderland väntas starta helt ordinarie. Ett Läs tips är vår artikel om Sebastian Larsson i bloggen. Man-of-the Match

Mitt tips blir en bortaseger 1-2.

West Bromwich – Everton

Albions utan seger så här långt men med två poäng ingen fara på taket. Hemma på The Hawthorns är man alltid vassa och Everton brukar ha svårt här. Everton på pappret ett klart bättre lag och skall kringa om platserna 5-10 med WBA för inrikta sig på nedre halvan. Med den vetskapen hs Albions är man beredda att kriga för varje poäng man kan sno av de stora lagen på hemmaplan.

West Bromwich tutar och kör från start och får ofta ledningsmålet, medan Everton alltid är starka i andra halvlek och i slutet av matcherna, se artikelserien om den sista kvarten, del 1 och del 2.

Mitt tips är 1-1, precis som senast, men lägger också med en Everton segern på kupongen, dom i gång kan det bli både 1-2 och 1-3.

Liverpool – Aston Villa (18:30)

Lördagens kvällsmatch. Liverpool har imponerat framåt denna säsong, men haft problem med att få ordning på defensiven, men i matchen mot Spurs visade man prov på bra spel över hela banan. Nu möter man obesegrade Aston Villa, med 7 poäng, och ställs återigen på tuffa prov. Men sanningen är att Villa haft ett ganska lätt program så här långt och detta blir första mötet mot något av de stora lagen och nu är det upp till bevis.

Brendan Rodgers får klara sig utan Sturridge och Can som bägge skadade sig under landslagsuppehållet. Balotelli gör debut på Anfield och får han dessutom sin spräcka målnollan?

I Villa är det Tom Cleverley så blir debutanten sedan han anslutit från United.

Jag tror på en spännande match där Liverpool gäller som klara favoriter men räkna inte ut Villa helt, då förra PL-mötet på Anfield lagen emellan slutade 2-2. Det märkliga är att Liverpool bara har en seger av fem hemma mot Villa medan man vunnit fyra av de fem senaste på Villa Park.

Mitt tips till lördag är 2-0 till Liverpool.

Missa inte heller den fantastiska möjlgheten att vinna fotbollsresan två biljetter till Arsenal-Southampton på Emirates och två nätter på hotell i London. Läs mer om tävlingern här: Vinn Fotbollsresan!