Arsenal, Chelsea, Liverpool, London fotbollens huvudstad, Manchester City

Stora bekymmer för Manchester City

Du som följer In the blood-bloggen vet hur svårt det är att försvara en ligatitel. (Uppdatera dig här annars). City har aldrig gjort det. Till deras förtret är dom som är bäst på det dom senaste 30 åren deras lokalkonkurrent United.

Nu vill naturligtvis Pellegrini ändra på det. Och planen var att gå obesegrade, framförallt på hemmaplan, så länge det var möjligt.

I andra omgången fanns ett stort hinder, Liverpool. Som kom till Etihad och spelade ut hemmalaget efter noter i första halvlek. Då tog historien över och det gick som vanligt, hemmalaget vann. Stabil 3-1 seger och ångvälten City var på gång. Business as usual.

Men sedan hände något. Luften gick ur ångmaskinen och en pinsam hemmaförlust mot Stoke var ett faktum. City står på 6 poäng efter 3 matcher när Pellegrini säkert hade pustat ut efter Liverpoolsegern med vissheten att nu går vi fullt dom första tre omgångarna.

Jag är helt övertygad om att det är historien som är skyldig. För att kunna försvara titeln krävs något alldeles extra. Till exempel att vinna hemmamatcherna. Framförallt mot lag som Stoke, ett lag som vi kommer återkomma till gång på gång under hösten med Nördvändigt vetande eftersom dom spelar Premier League på ett helt annat sätt än övriga lag.

När jag skriver detta sitter jag på planet över till matchen som City ska spela mot Arsenal. Jag slår på stora trumman, sticker ut hakan och säger att om City förlorar imorgon är dom borta från ligatiteln. För dom har ett dilemma.

Ligan är hårdare än någonsin. Chelsea är bättre än någonsin förr. Arsenal har värvat en av få äkta engelska strikers i Welbeck och kommer utmana. Liverpool fick utdelning mot Tottenham och har tre potentiella skyttekungar. Kort sagt. Det är stentufft!

Då håller det inte att stå på 6 poäng efter 4 omgångar, Pellegrini!

Vinner du mot Arsenal finns chansen kvar. Vid oavgjort är Chelsea förmodligen 5 poäng före när det bara har spelats om 12 poäng. Vid förlust går Liverpool förmodligen om City och Chelsea är 6 poäng före. Trots att City vann mot Liverpool.

Snart vet både vi och Pellegrini svaret. Det är en rysarmatch för regerande mästarna. Och en chans för Arsenal att visa musklerna.

City har allt att förlora. Det är deras dilemma. Kanske har historien sin gilla gång i morgon och spelar mästarna ett spratt? Blir det så: Kom ihåg var du läste det först!

Kommentera och följ In the blood´s superlördag där vi rapporterar från två matcher direkt på vår Facebook Prata om Premier League