Okategoriserade

Sammanfattning Omg 4

Arsenal – Manchester City 2-2

En sprudlande fotbollsmatch, i mina ögon den bästa matchen hittills i år. Arsenal helt klart  stärkta av Welbeck på topp även om han måste sätta sina frilägen. Mål av Aguero, Wilshere, Sanchez och Demichelis’. Agueros effektivitet kan man inte klaga på nästan Costa klass.  Tung skada på Debuchy i slutet. Härlig match, fantastisk inramning och ett rättvist och logiskt resultat. Arsenal fortsatt obesegrade men både de och City halkar efter Chelsea.

Chesea-Swansea 4-2

På pappret en seriefinal inför omgång fyra med två lag med full pott. Och första halvtimme var det verkligen det vi såg, med bortalaget som det bättre laget som helt rättvist tog ledning om än med ett självmål av Terry. Men sen var det Costa show. Är det han som är skillnaden mellan de andra topplagen och Chelsea i år. I lördags var det i alla fall han som var skillnad. 4-2 och inget snack som i ett par andra matcher gör Chelsea en riktigt bra halvtimme, det räcker för den är fruktansvärt bra.

Crystal Palace – Burnley 0-0

Ja ett ganska väntat och logiskt resultat här med två lag som är livrädda för att förlora poängen man har med sig när matchen börjar. Bägge lagen måste våga mer. Speciellt hemmalaget, som nog har större ambitioner än rädda sig från nedflyttning, men det är det man inrikta sig på nu och då blir det så här. För Burnley känns det säkert som en seger att få åka hem med poängen, även om man grämer sig över straffmissen i slutet.

Southampton-Newcastle 4-0

Vad är dt med Newcastle i år. En poäng på fyra omgångar 1 gjort mål och nu 4-0 i baken, visserligen precis som i fjol, men med det manskapet man har borde man inte ligga sist i Premier league. Om man tidigare målade ut Manchester som den stora floppen i år får man nu byta ut stadsnamnet mot Newcastle för det här duger inte. Koeman däremot verkar fått i ordning på alla sina nya spelare och fick nu full utväxling på laget.

Stoke-Leicester 0-1

Omgångens största överraskning. Leonardo Ulloa tredje mål på fyra matcher gav Leicester sin första 3 poängare den här säsongen.  Stoke verkligen blandar och ger men på det hela taget ett minusbetyg på inledningen, de 4 poängen är ju OK, men borde ju varit några till om man ser på vilka lag man förlorat mot. Vill man inte kriga kring strecket den här säsongen måste man vinna sådana här matcher. Crouch var ett ständigt orosmoment för Leicester försvaret och reservmålvakten Ben Hamer, som trots allt fick hålla nollan i debuten även om han var ute och flaxade vid ett par tillfällen.

Sunderland-Tottenham 2-2

Sunderland fortsätter att kryssa sig igenom inledning av säsongen, och den här gången fick man hjälp av Tottenham att få in kvitteringen. Starkt att komma tillbaka match efter match men snart måste segrarna komma om man vill undivka streckdansandet. Tottenhamn repade sig från överkörningen från Liverpool och var värda de 3 poängen i den här matchen och hade kunnat verkligen klamrat sig fast i toppen i och med att Arsenal och City delade på sina poäng. Sunderlands manager Gus Poyet erkände efteråt att det var ett bättre lag de hade mött: ”That was the hardest game we have played so far and the best team we’ve faced. It was a really hard day and a proper point that we worked really hard to get.“

West Bromwich – Everton 0-2

Everton gör en stabil insats och vinner rättvist med 2-0 efter mål av Belgarna Lukaku och Kevin Mirallas. Fast Lukakus mål var ju mer en gåva från Jonas Olsson redan i andra minuten. I första halvlek var West Bromwich minst lika bra som Everton som tog över efter paus. Albions får nog finna sig i att kriga i botten av tabellen och då gäller det att ta poäng hemma, så detta måste vara en missräkning. Everton tar sig nu upp på övre tabellhalvan och där hör man hemma, frågan är hur högt upp man kan klättra.

Liverpool – Aston Villa 0-1

Traditionens makt är stor. Aston Villa på Anfield är ett riktigt Boogey-team för Liverpool, har nu bara vunnit en av de sju senaste hemmamatcher. Däremot på Villa Park har man vunnit 4 av de 5 senaste matcherna. Balotelli nu två matcher mållös för Liverpool.  Segern för upp Villa på andra plats efter Chelsea, hur bra är villa i år? Och Liverpool har nu förlorat två av fyra matcher. Visserligen mot bra motstånd men fler förluster har man inte råd med.

Manchester United – Queens Park Rangers 2-0

United har vaknat och DiMaria har vaknat, en rejäl överkörning av QPR som inte hade något att sätta emot. Frågan är nu hur de står sig mot bättre motstånd, för ärligt talat QPR var väldigt, väldigt bleka det var närmre både 5 och 6-0 snarare än ett reduceringsmål för bortalaget.

Nu väntar Leicester borta och West Ham hemma och kan man få åtminstone fyra poäng från de matcherna så är man väl med hyggligt igen. För QPRs del kommer det att bli bottenträsket som gäller i år, åtminstone med det spel och den inställningen man visade upp här.

Hull-West Ham 2-2

Första halvtimmen ett riktigt sömnpiller som byttes ut mot en alldeles förträfflig andra halvlek, med bra spel och vackra mål.

Båda lagen gjorde bra värvningar i slutet av transferfönstret och det var också debutanterna som fick briljera igår. För Hull var det Abel Hernandez och Mohamed Diame, som kom från just West Ham, och för Hammers Enner Valencia och sedan Diafra Sakho som med hjälp av hemma försvaret stod för målgörandet, alla debuterade för sina nya klubbar på måndagskvällen

Ett rättvist resultat av två lag som antagligen kommer att kriga med varandra strax under mitten av tabellen.