Spelförslag, Tips

Spelförslag Omgång 5, Lördag!

Efter förra veckans superlördag är det mer normal lördag men självklart ett koppel utan riktigt bra matcher, först ut kl 13:45 är

Queens Park Rangers – Stoke

Stoke har vunnit de två senaste mötena lagen emellan, men innan dess var det tre raka till QPR segrar. Fast då hamnar vi så långt tillbaka som 2008 och det skiljer ju bara en poäng och 2 placeringar i tabellen just nu, så en jämn match är att vänta.

Stoke tog sin enda trepoängare borta mot Manchester City, vilket få ses som en skräll och tre bonuspoäng och utan den har ju resultaten uteblivit för Stoke, bara en pinne på de tre övriga matcherna får mig att tveka. Potentialen finns där, men hur är det med inställningen.

QPR har också blandat och gett och om man nu vill hänga kvar är detta en match man absolut bör ta poäng i, helst vinna. Jag tror dock att Stoke i grund och botten är ett bättre lag och borde vinna, men jag garderar med ett x. säg 1-2 som utgångs tips.

Aston Villa – Arsenal

Två lag är obesegrade så härlångt, Aston Villa, 2a i tabellen, tog ännu en skalp på Anfield förra veckan och Arsenal kryssade mot City. Arsenal visade ju upp lite att den fart man tidigare saknat i den matchen men i veckans Champions League match såg vi inte mycket av den varan tyvärr, och skadorna oroar i Gunners truppen. Villas dilemma är att man ofta är bättre borta än hemma åtminstone mot de bättre lagen. Mot Arsenal är inget undantag, ingen seger på de senast fem försöken hemma på Villa park, däremot har man vunnit två gånger av fem på Emirates.

Jag tror Arsenal vinner, om de kan få upp speeden igen, vinner men återigen vill jag ha med krysset, Mitt tips 1-2 igen.

Burnley-Sunderland

Sunderland har kryssat sig igenom inledningen på säsongen och fortfarande utan seger, tre oavgjord på fyra matcher, Burnley har fått ihop två kryss på sina matcher. Skall något lag ta sin första seger?

Sunderland på pappret ett klar bättre lag, men jag tror fortfarande det är något som fattas. Mitt tips 1-1, möjligen med lite favör för hemmalaget.

Newcastle-Hull

Årets krislag så här långt är kanske inte längre Manchester United efter segern i förra omgången. Nu får Newcastle bära den titeln själva. Att vinna, eller åtminstone ta poäng, hemma mot Hull är ett måste. Lagen har bara möts två gånger på S:t James Park de senaste åren och då har Hull vunnit bägge mötena, senast med 3-2.

Jag tror det blåser så kallt uppe Newcastle att man har fullständig panik där nu. Hull har gjort bra värvningar blir bättre och bättre och matchen mot West Ham visade nyförvärven klass.

Bland 10 tidningars tips tippar alla experter etta. I så fall är jag ingen expert. Hull vinner 2-0.

Swansea-Southampton

Svårbedömd match med två lag som man trodde skulle blivit brandskattade under sommaren men som stått upp bra i inledningen. Swanseas första 30 minuter var lysande mot Chelsea innan Costa-show startade. Southampton fullkomligt krossade ju Newcastle senast svårbedömt vad det var värt.

Swansea är ju traditionellt hemmastarka men just mot Southampton har man aldrig vunnit på de fyra mötena haft sedan Swansea gick upp i PL. Tror man bryter den trenden nu och vinner med 3-1. till hemmalaget.

West Ham-Liverpool

Till lördagens kvällsmatch kommer Liverpool ordentligt revanschsugna efter hemmaförlusten mot Aston Villa förra helgen. West Ham hade en fin andra halvlek mot Hull där nyförvärven visade framfötterna, med Enner Valencias fantastiska måt fortfarande färskt i minnet. Statistiken talar dock för bortaseger, på 10 möten har West Ham bara vunnit ett mot Liverpool.

Nu hoppas Liverpoollägret att Balotelli får göra mål även i Premier League när det nu lossnade i Champions League för honom.

Liverpool bör vinna denna match, låt oss säga med 2-0, och ja – Balotelli gör mål.