Nyheter, Okategoriserade

Sammanfattning Omg 5

Queens Park Rangers – Stoke

En fotbollsmässigt ganska medioker historia, men som drama hade den det mesta. Det har var Stokes match rakt igenom match och man borde stängt den vid flera tillfällen. Istället bjöd man in QPR i matchen två gånger, vilket gav dem en livsviktig poäng i bottenkampen fast man var rejält underlägsna Stoke spelmässigt. Kan inte se att QPR med det spelat ha en chans att hänga kvar i år.

Aston Villa – Arsenal

Vill börja piggt första kvarten är helt klart deras sen har får Arsenal 4 minuter då man gör 3 mål och matchen är avgjord, bländade sela av Arsenal i andra del av första halvlek.  I Andra halvlek kontrollerar Arsenal matchen och segern är aldrig hotad. Historiken står sig Villa har förvånansvärt svårt för de bättre lagen, på hemmaplan alltså.

Burnley – Sunderland 0-0

Burnley spelar andra raka 0-0 matchen mot kollegor på nedre halvan av tabellen. Stabilt bakåt och bra målvaktspel men inte många kreativa idéer när de ordinarie målskyttarna saknas. Sunderland fortsätter även dom att kryssa fjärde oavgjorda av fem nu. Har man ens kapacitet att vinna i matcher i år, vem är matchvinnaren i så fall.

Newcastle- Hull 2-2

Newcastle ville visa hemmapubliken att man kan bättre än vad resultaten visat hittills i år, och öppnade starkt och Alan McGregor i Hullmålet gjorde ett par svettiga räddningar första kvarten. Istället gjorde Jelavic ett konstmål och det var 1-0 för Hull och när sedan Diame dundrade in 2-0 för gästerna såg det ut som om Newcastle skulle åka på ännu en tung förlust. Inhoppande Papiss Cisse ville dock annat och med två mål de sista 20 räddade han en pinne till klubben och antagligen jobbet åt Alan Pardew.

Swansea – Southampton 0-1

Två lag som inlett årets liga mycket starkt 3 poängare den här säsongen. Och där Swansea kämpande med 10-man då Wilfred Bony, som gjorde debut efter skador, var för lite het på gröten och drog på sig två gula kort och visades ut redan i första halvlek. Dittills hade Swansea dominerat men i andra halvlek, med en man mer, kunde inhopparen Victor Wanyama’s göra sitt första mål för Saints. Kenyanens mål blev också slutresultat och Southampton är nu uppe på andra plats.

West Ham Liverpool 3-1

West Ham chocköppnade mot Liverpool och hade 2-0 efter 7 minuter och det verkar som om Brendan fortsätter att bara tänka anfallsfotboll för ut ur omklädningsrummet verkade Liverpoolspelarna inte ha en susning om vad de skulle göra och man har nu 3 förluster på 5 matcher.

Sterling reducerade i mitten av första halvlek med man lyckades ändå inte med över en timme kvar att spela få in ett kvitteringsmål mot ett väl organiserat West Ham, som i slutminuterna kunde döda matchen tack vara inhopparen Morgan Amalfitano ännu en succé för West Hams sena värvningar i sommarfönstret. Mario Balotelli fortfarande mållös i PL för Liverpool.

 

Leicester C-Manchester United

Omgångens kanske största skräll när Leicester vänder ett hemmaunderläge med 3-1 till seger med 5-3 över United. Två raka segrar nu för nykomlingen Leicester och för United fortsätter mardrömmen efter förra veckans uppryckning. Även om man får ett par domslut emot sig skall man inte försätta sig i situationer att släppa in fem mål mot en nykomling ed det material man har.

 

Tottenham- West Bromwich 0-1

Albions tog årets första seger efter James Morrison nickmål på en hörna i 74e minuten. WBA hade dock redan ett mål i första halvlek som blev avblåst för en hårfin offside. Både Llordis och Fosters storspelade i de bägge målen i en match som bjöd på många chanser och öppet spel, fast tempot saknades och kanske främst hos Londonlaget.

Alan Irvine, Albions coachen var dock mycket nöjd med dagen: “It’s my most satisfying day in management for West Bromwich Albion.”

 

Everton – Crystal Palace 2-3

Åter igen en av många skrällar denna omgång. Efter Lukakaos tidigs ledningsmål trodde många att det skulle bli en enkel reda för Everton, men Mile Jendinak kvitterade på straff i första halvlek och i andra gick Palace ifrån till både 1-2 och 1-3 innan det var Evertons tur att få straff på vilken Baines reducerade till 2-3. Kan konstatera att det inte var Tim Howards dag idag, nu när vi fokuserar på målvakterna. Först drog han ner McArthur och orsakde straffen till 1-1 sedan missbedömde han en höjdboll som gav Bolsie läget att göra 3-1.

Kanske börjar Neil Warnock nu få ordning på Place nu efter den minst sagt röriga upptakten.

Manchester City-Chelsea

Vad finns det att säga som inte redan är sagt. En hö dramatisk match där det smällde rejält i varje närkamp och med en final som inte kunnat vara bättre regisserad av ens den bäste Hollywoodregissör. När Zabaleta blir utvisad och Schürrle direkt gör 1-0 tror man att det är avgjort då Chelsea sedan kontrollerar matchen, men i slutminuterna byts Chelsealegendaren Frank Lampard in för City och naturligtvis är det han som står för kvitteringen. Bättre drama än så blir det inte.

Obs inget mål för var sig Costa eller Agüero.