Nyheter

Sammanfattning omg 6

Liverpool- Everton 1-1

The Merseyside derby, två lagkaptener två skott, ett riktigt drama. Steven Gerrard gav LFC ledningen i 65e minuten med sitt 9 nionde Merceyside mål. Det är han bäst med sedan Premier League blev till. Det såg också ut att bli slutresultat ända fram till tilläggstiden då kaptenskollegan i Everton Phil Jagielka slog till med en drömträff. Balotelli fortsatt mållös i PL för Liverpool men i lördags var han pigg och såg inspirerad ut. Enligt statistiken skjuter han 3.25 skott per match, i City var han aldrig över 2.40 någon säsong. Lagen nu nere på 14 resp 15 plats i tabellen självklart inte vad något av lagen hade förväntat sig.

Chelsea-Aston Villa 3-0

Från översta raden på Stamford med god överblick kunde man konstatera att Chelsea styrde matchen helt och hållet. Villa ha några halvchanser i första halvlek men Chelsea kontrollerade i och med Oscars tidiga ledningsmål, efter Willians fina förarbete, matchen fullständigt. Fabregas var brilliant, och Costa och Willian fick också göra var sitt mål. Courtois fick dessutom hålla nollan men behövde i och för sig bara mota ett skott. Chelsea fortsattt obesegreade i klar serieledning, Chelsea imponerar stort i år.

Crystal Palace-Leicester 2-0

Palace är obesegrade sen Neil Warnock kom tillbaka till klubben och fick ordning på den röran som rådde under de första omgångarna. Man har ju i och med detta distanserat sig från bottenskiktet och är nu 9 med 8 poäng segern innebar också att man gick förbi Leicester med bättre målskillnad. Fraizer Campbell och lagkapten Mile Jedinak gjorde målen inom 3 minuter i den andra halvleken vilket innebar tredje segern hemma på Selhurst Park. Fast i inledningen av matchen var det Leicester som hade de bästa chanserna fast sen tog Palace över matchen och vann rättvist och hade 6 skott å mål mot Leicesters enda.

Hull-Manchester City 2-4

City tog tidigt ledning med två mål i 7e resp 11e minuten av Agüero och Dzeko, men Hull kämpade emot sprang sönder citys mittfällt och skapade ytor på kanterna. Sen fick man dessutom hjälp av Mangala med reduceringen (självmål) och kvitteringen (orsakad straff) allt i första halvlek. Mangala fick fortsatt förtroende hela matchen och spelade upp sig i andra halvlek, men fick ändå rejäla bottenbetyg i tidningarna efteråt Efter paus visade Dzeko återigen målform. City vann skotten med 16-9 men segern var inte alls säkert och Lampards 4-2 med 3 minuter kvar kom nog som en skön befrielse för laget

Manchester United-West Ham 2-1

United fick återigen vinna, två fina mål av Rooney och Van Persie innan Sahkho reducerade i första halvlek. Men matchen snackis var ändå Rooneys fullständiga hjärnsläpp när han sparkar ner Stewart Downing mitt på plan och blir utvisad direkt. Rooney som annars kunde fira att han nu är Premier Leagues tredje bäste målskytt genom tiderna, bara Allan Shearer och Andy Cole före honom.

Vågar vi nu tro att United fått ordnings på sitt spel. Klarar man sig utan kapten Rooney i de kommande omgångarna, Han lär väl missa tre matcher antagligen?

Man märker också att United saknar de storväxta bjässarna där bak något som West Ham försökte utnyttjade med ideliga höjdbollar som skapade mycket oreda i Unitedförsvaret men resultatet från första halvlek stog sig matchen ut.

Southamton-Queens Park Rangers 2-1

Southampton vann programenligt mot QPR efter en intensiv period i andra halvlek där alla tre målen fött inom en kvart. Där Pellé avgjorde med ett fantastiskt akrobatiskt nummer. I samma veva skall vi inte glömma Charlie Austins 1-1 mål som inte heller gick av för hackor. Det blev en jämn match och ett betydligt bättre QPR ä det som fick med sig en poäng på hemmaplan senast blev denna gång utan. Niko Kranjcar som då räddade poäng med en tjusig frispark fick denna gång se sin frispark träffa ramverket, så små marginaler är det. Dock talar skottstatistiken att det var en rättvis hemmaseger 15-10 varar 9-2 i skott på mål. Southampton befäster andraplatsen i tabellen,

Sunderland-Swansea 0-0

Sunderland fortsätter kryssa och detta var 5 oavgjorda och man är således fortfarande utan seger och ser rätt uddlösa ut. Ett fint inlägg från Seb hittade Verginis huvud och tvingade Fabianski till en svettig räddning i slutet av första halvlek. Gus Poyet, Sunderlands manager var frustrerad efter matchen “Vad behöver vi göra för att vinna en match? Vi gör allting rätt. Vi är det bättre laget på alla positioner och vi skapar chanser.”  Ja och inte ens med 1en man mer de sista 1 minuterna lyckades man få in bollen i mål. Tittar man på statistiken hittar man kanske svaren där 0-7 i skott till Sunderland men bara 3 skott på mål förklarar kanske en del.  Som sagt tidigare, vem skall avgöra för Sunderland?

Arsenal-Tottenham 1-1

Omgången sömnpiller, Derby i norra London som brukar osa hett, var iskallt. Tottenham gick in för att dra ner tempot och lät Arsenal ha boll utan ha skärpan och förmågan att skapa några större farligheter och de chanser som Arsenal ändå skapade räddade Lloris. Istället tog Spurs ledningen i början av andra halvlek genom Nacer Chadli men Arsenal fortsatte att trycka på och till slut fick man utdelning genom Oxlade-Chamberlain sedan Wellbeck missat bollen grovt i första läget efter Sanchez fina förarbete. Arsenal fortsatt obesegrade men ville haft alla tre poängen i derbyt. Dessutom nya skadebekymmer då Ramsey och Arteta fick kliva av och åtminstone Ramsey ser ut att bli borta ett tag med problem med baksidan av låret.

West Bromwich – Burnley 4-0

Imponerande seger av Albions mot ett blekt Burnley där vi fick se en tvåmålsskytt i Saido Berahino  och Alan Irvines mannar har verkligen kommit igång ordentligt med seger över Tottenham i förra omgången och Hull i cupen.  Burnley däremot ser bleka ut och väldigt uddlösa framåt. Tom Heaton i Burnley målet som hållit nollan i tre raka matcher och kanske var den stora överraskningen i målvaktsstatistiken efter förra omgången får ju se sina siffror dala efter fyra insläppta men inget av målen skall lastas honom utan snarare väldigt virrigt försvarsspel och då speciellt organisationen på hörnor och fasta situationer som annars varit så bra i Burnley. Krig om nedflyttningsplatserna lär vara det som Burnley kommer att få inrikta sig på om nu någon hade hoppas på annat.

Stoke – Newcastle 1-0

Stoke tog sin första seger på hemma plan och Newcastle åkte på ännu en tung förlust- trots både ribbträff och frilägen på slutet var det Crouch första hemmamål för säsongen som blev matchavgörande. Även om Stoke var det bättre laget så var som sagt inte Newcastle ofarliga när man tryckte på och Asmir Begovic räddning av Daryl Janmaats skott nere vid stolpen i slutet av första halvlek var en av matchen prestationer. Smolk i glädjebägaren för Stoke var att Mame Biram Diouf fick lämna med problem med baksida lår, det brukar ju innebära ett par veckors frånvaro.

Frågan är vad som händer i Newcastle nu. Fansen har tröttnat för länge sen hur långt är ägarsidan tålamod med Pardew?