Arsenal, Chelsea, Queens Park Rangers, Southampton, Tottenham

Inte bara Fabregas

Fabregas nu i Chelsea möter ju som bekant sitt gamla lag Arsenal men det finns fler än Fabregas som idag ställts mot sitt gamla lag, på White Hart Lane coachar Mauricio Pochettino sitt Tottenham mot den klubben han tränade i fjol Southampton.

 

Pochettino talade innan säsongen om Spurs i år skulle vara med och utmana om liga titeln, efter sex omgångar verkar det inte bli så då man ligger tolva 8 poäng efter ledande Chelsea. För hans gamla klubb har säsongen börjar desto bättre och hans efterträdare Ronald Koeman kan räkna in 6 poäng mer på sin andra plats.

 

Frågan är om Spurs grejar att ta in sig på topp fyra som ger Champions League platser, men det är som det brukar på White Heart Lane skriver Robbie Savage i sin krönika åt BBC, förväntningar innan säsongen är alltid mycket högre än vad som är realistiskt att tro att laget som klara av

Ser man på konkurrensen i ligan så är det tveksamt om laget ens med en hygglig start på säsongen skulle nå målsättningen med CL. Förövrigt har man bara nått dit en gång, och de långsiktiga investeringarna i klubben måste nog upp på en helt annan nivå om man vill vara med och tävla på den nivån, kanske topp 6 är en rimligare målsättning med tanke på kostym och budget.

När han kom till klubben utlovade han framgång och flärd men den enda matchen som det verkligen gnistrat om laget var mot ett väldigt blekt QPR då man vann med 4-0 o pressen på Pochettino är stor inför mötet med Saints att man för matchen och spelar ett konstruktivt anfallsspel något som lyst med sin frånvaro den här säsongen. Spurs bästa prestation är ju helt klart krysset mot Aresnal förra vecka då Pochettino lyckades genom en taktisk triumf lyckades sätta press på och ta en poäng av lokalkonkurrenten i norra London.

Avsaknaden av en förstklassig avslutar i klubben är märkbar och Adebayor som är första valet har bara gjort ett mål på sina sex matcher och skjutet 10 skott, det är allts mindre än ett skott per halvlek och detta gäller tyvärr hela klubben och man är tredje sämst i årets PL vad gäller skjutna skott, trots att man ofta har haft övertaget vad gäller bollinnehav, Detta är dock inget nytt utan mönstret är det samma som det var under Villas-Boas förra säsongen.

Tottenham har som sagt inte vunnit sedan segern mot QPR och med förlusten mot Besiktas i europa League i minne ställer vi oss frågan: Hur är det med tålamodet om man inte övertygar mot Southampton idag?

Läs om Fabregas på dagens blogg: Fabregas

Läs om Koeman och Southampton på: Topplag av spillror

och Missa inte tävlingen där du kan vinna 2 hotellnätter och biljetter för 2 personer till West Ham – Swansea: TÄVLING