Arsenal, Chelsea, Nördvändigt vetande

The Invincibles, del 1

Redan nu efter 7 omgångar börjar Chelseafansens använda uttrycket “The Invincibles” efter att man vunnit 6 matcher och spelat 1 oavgjord av de 7 matcher man spelat.

I modern tid refererar man annars oftast till Arsenals lag från 2003/04 som gick hela säsongen utan att förlora och vann Premier League på 90 poäng, men man var dock inte först med den bedriften.

Begreppet The Invincibles skapades redan efter säsongne 1888/89 då tränaren William Sudell förde sitt lag till seger i Englands högsta liga samtidigt som man stod som segrare i så väl FA- som Liga cupen. utan att förlora en match på en hel säsong, och lag det var Preston North End.

Preston North End alltså det ursprungliga “Invincibles”. Prestons ligasvit på de 22 matcher som spelades mellan de 12 lagen var 18 vinster och 4 oavgjorda och givetvis 0 förluster. I cupen 5 vann man sina matcher i de fem 5 rundorna man spelade, dessutom släppte man inte in ett enda mål i Cupen.

Preston North End är det enda lag som vunnit dubbeln utan att förlora en enda match och 2008, invigde man en ny läktare på Deepdale stadium, som döptes till The Invincibles Pavilion som hyllning till laget från 1880 som även de spelade sina matcher på Deepdale, vilket gör Preston till det lag i det engelska ligasystemet som spelat längst på sin arena av alla lag.

Håll utkik längre fram i bloggen då vi försätter storyn om The Invincibles och då Arsenals och säsongen 2003/04.

Läs också i bloggen om hur det går för Chelsea i år: För bra för att vara sant.

Sista dagen att delta i tävlingen om biljetter och Hotellnätter till West Ham-Swansea i december. Se här: TÄVLING!