Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Nyheter

Fem skäl till varför Premier League sopar banan med EM-kvalet

 

Hela helgen har konstgjord andning präglat fotbollen. Det fick In the blood-redaktionen att allvarligt fundera på att trycka upp ”Vem bryr sig-tshirts.” Men istället tog vi oss samman, blev kreativa och levererar här fem skäl till varför vi längtar tills nästa helg.

När dom riktiga matcherna börjar och vi slipper lågvattenmärkena. Söndagskvällen tog ju priset med Estland – England, Sverige – Lichtenstein och stormatchen Luxemburg – Spanien. Nära att vi tog till den gamla ATG-klyschan – ”Väck mig i pausen”.

1. David mot Goliat – i varje omgång finns det nästan alltid skyhöga favoriter och nästan varje helg är det någon som spricker. Det är en tjusning när en jätte får stryk av ett lilleputtlag.

2. Dom stora matcherna – när dom tippade topplagen möter varandra är det matcher som berör. Vi har redan haft Manchester City – Liverpool, Chelsea – Arsenal och många fler och ligan har knappt börjat.

3. London Premier League – så kallar vi på In the blood den inbördes derbyligan och uppdaterar varje gång något av dom 30 derbyna har spelats. Titeln ”bäst i stan” har aldrig varit så prestigefylld som i år. Just nu ligger West Ham före både Arsenal och Chelsea. Bara en sån sak…

4. Storstjärnorna – fler och fler utländska storstjärnor vill till England. Vi får se dom varje helg. Costa, Falcao, Di Maria är bara några som flugits in över sommaren. Tillsammans med dom engelska idolerna. Både gamla och nya. Vissa mer gamla än andra… Rio F, ta dig samman!

5. Tränarna – finns det bättre tv än när Arsene och The Special One står och gapar på varandra vid sidlinjen? Eller när den sistnämnde säljer in nya idéer om gamla, överspelade domslut till den stackars fjärdedomaren? Det är show på hög nivå. Återstår bara att se om LvG släpper loss framåt annandagsfotbollen…

Vill du ha en bonuspunkt? Vi antar det!

6. Hatmatcherna och lokalderbyna. Liverpool – Everton, City – United, Arsenal – Tottenham och många fler. Saknar bara det enda riktiga Walesderbyt i årets liga eftersom Cardiff åkte ut. Kanske kommer dom tillbaka och ger oss Swansea – Cardiff nästa säsong? Villa-fansen både vill och inte vill ha upp Birmingham misstänker vi…

Så erkänn nu! Visst vattnas det redan i munnen? Redan på lördag är det slut på torrsimmet när omgång 8 sätter igång. Följ den på In the blood och på Prata om Premier League