Spelförslag, Tips

Spelförslag Omgång 8 Lördag

Äntligen var det dags igen, här kommer våra tankar inför Omgång 8 först Lördagsmatcherna,

Manchester City-Tottenham

Liga tvåan City går som tåget, hade det inte varit för förlusten hemma mot Stoke, hade man talat om succéstart med bara två oavgjorda och det mot Chelsea och Arsenal.

Hemma mot Tottenham skall det också vara seger. Tottenham som fått ordentlig ordning på sitt defensiva spel i och med 1-1 mot Arsenal och 1-0 mot Southampton också klättrar rejält i tabellen där man nu är sexa.

Dessutom är Spurs revanschsugna efter två förnedrande förluster i fjol med sammanlagt 11-1.

Frågan för Pochettino är dock hur läger ser ut för två av nyckespelarna målvakten Hugo Lloris och Nacer Chadli som skadade lår respektive höft under landskampssamlingarna med Frankrike och Belgien. Sen

I annars så hemmastarka city har tappat poäng i 2 av 3 hemma matcher hittills i år (Stoke och Chelsea) och vill gärna visa publiken på Ethiad att man är ett starkt hemmalag. För hemmalaget saknas Samir Nasri medan det är frågetecken för Fernandinho.

För mig ser City starka ut, Agüero visat bra målform i år och där är Tottenhams akilleshäl i år, man har ingen toppforward som lyckats. Jag tror på en 2-0 seger får City det gäller bara att spräcka det täta försvaret.

Arsenal-Hull

Så var vi inne på stryktipskupongen, ett skadedrabbat Arsenal och att lista spelare på skadelistan tar lika lång tid som att presentera trolig startelva. Inbördes i möten PL är det 5-1 till Arsenal men den enda förlusten har dock kommit hemma på Emirates, räknar man dock in cupmatcher har Arsenal 7 raka segrar.

Men Hull har gjort det bra i år och är bara 1 poäng bakom Arsenal i tabellen. I grund och botten är Arsenal det bättre laget. I Hull saknas Målvakten Allan McGregor och långtidsskadade Robert Snodgrass.

Mitt tips 2-1 till Arsenal.

Burnley-West Ham

Viktig match för nästjumbon Burnley att ta poäng på hemmaplan, men West Ham är i bra slag och ligger 7a i tabellen. Burnley fick med sig poäng senast från Leicester och radat upp oavgjorda på sistone, och bara gjort tre mål – och två av dem i senaste matchen. Senaste Premier League seger är fortfarande den mot Tottenham i maj 2010. West Ham kommer från seger hemma mot Palace innan uppehållet och nyförvärven från senaste transfer fönstret producerar!

Sam Allardyce, manager i West Ham, påpekar vikten av tålamod och ambition inför mötet då man vet att man ställs mot ett välorganiserat och hårt kämpande lag, som släpper till väldigt lite bakåt.

Nu jagar Burnley som sagt sin första singel medan West Ham vill behålla sin fina trend. Det logistka vore en utgångstvå med kryss gardering, men jag vacklar lite. Är det inte dags för Burnely nu. Underskattning och nöjda med starten i West Ham, jag hissar varningsflaggen och har du en helgardering ta den här, har du bara två, överväg hur du sätter kryssen.

Crystal Palace-Chelsea

Ett nytt London derby, ni har väl koll på vår lokala London liga. Men här känns Chelsea numret större på alla platser, och visst det är då skrällen händer, men denna gång kan jag inte se det. Chelsea skall vinna bör och kommer vinna. Men OK vill du bli ensam med tretton och har gott om pengar och garderingar så kan du ju slänga in en helgardering här och försvara dig med att senast de möttes, i mars, vann Palace med 1-0. Men statistiken säger 1-2-7 (CP-seger oavgjort Chelsea-seger).

Mitt tips 1-3

Everton-Aston Villa

Klassiker möte på Goodison Park, när the Toffees tar emot the Villians. Everton som haft en trög start och ligger just ovanför strecket. Villa inlett bättre om än ojämnt, men på borta plan har det fram till mötet med Chelsea sett betydligt bättre ut än hemma. Däremot är formen inget vidare de tre senaste omgångarna är det endast Everton som tagit ett (1) ynka poäng.

I Everton hoppas man att Ross Barkley kommer till spel, med det är med tveksamt för Steven Pienaar, Seamus Coleman och James McCarthy. Dessutom ör hoppet helt ute vad gäller spel för John Stones och Kevin Mirallas. I Villa saknas antagligen Fabian Delph och Philippe Senderos däremot är Ron Vlaar tillbaka och Benteke förhoppningsfull till spel.

En öppen historia men där Everton måste vinna. Jag tror kniven på strupen och hemma plan ger en knapp fördel. 1-1  som utgångstips men garderar med Everton seger, historiskt sett har det blivit oavgjort i 6 av de 10 senaste mötena lagen emellan.

Newcastle-Leicester

Behöver inte skriva något om hur viktigt den här matchen är, speciellt för Newcastle och Pardew. Och av döma av senaste omgången där bägge lagen fick oavgjort var det Newcastle som imponerade mest, med att ta poäng borta mot Swansea. Leicester släppte däremot 2 poäng till Burnley i match där man inte kunde knyta ihop säcken och hålla tätt trots ledning två gånger om.

Matthew Upson är det enda frågetecknet i Leicesters laguppställning. I Newcastle är Tim Krul antagligen spelklar igen efter att ha fått problem med en armbåge under landskampsuppehållet med Holland, även försvararna Daryl Janmaat och Paul Dummett verkar tillgängliga för spel. Däremot är Rolando Aarons, Siem de Jong och Davide Santon fortsatt borta.

Nu eller aldrig för Newcastle. Vinst med 2-0

Southampton-Sunderland

Succélaget Southampton mot Sunderland som haft så svårt att vinna matcher i år, men förra omgången vände det. Southampton förlorade och Sunderland vände. Detta ger denna match en helt ny vändning. Är det så att Saints har haft en väldigt lätt resa i säsongsstarten och det nu är upp till bevis för Koeman & Co. Har Sunderland äntligen fått i gång målskyttet med förändringarna man gjorde sist och kan fortsätta den inslagna vägen.

Faktum är att Sunderland bara förlorat en match hittills i år medan Southampton förlorat två, hemma på St Mary’s är man dock obesegrade.

Som ni hör är det mycket som talar både för och emot men ett kryss är det mest logiska, senast blev det ju 1-1, men fotboll sällan logiskt, garderar krysset med en skräll tvåa.

Läs om Pochettino syn på säsongsupptakten här: Hallå där! 1-11 och Pochettino är positiv?

och Följ våra försök att få biljetter till Arsenal-Hull på matchdagen här:  Match imorgon