Nyheter

Sammanfattning omg 8

Vilken helg, vilken galen omgång.

Vi fick se en rekordartad slakt, en helt galen matchavslutning , ett straffkaos och en lååång serie utan vinster brytas, samt minst en, två små skrällar…

Manchester City-Tottenham 4-1

Helgen började med Staffdramat i Manchester. Agüero gör 4 mål varav 2 på straff och dessutom missar både han och Roberto Soldado i Tottenham var sin straff. Frank Lampard utbytt skadad. Inte mycket att säga om City det klart bästa laget, även om sifforna blev i största laget med straffarna.

Arsenal-Hull 2-2

Arsenal räddar återigen 1 poäng på övertidstid, men det är inte en räddad poäng utan 2 förlorade. Arsenal får inte tappa poäng i sådana här matcher om man vill vara med och utmana om topp 3. Man har 15-4 i skott, varav 9 på mål. Alexis Sanchez utmärkt i Arsenal. För Hull var detta en väldigt skön bonus poäng, efter en magnifik kämpa insats. Tittar man i matchstatistiken ser man i Blockerade skott 0 av Arsenal 4 av Hull, rensningar 5 för Arsenal 38 för Hull. Hatten av insatsen, men snöpligt att bli av med segern på övertid.

Burnley-West Ham 1-3

West Ham fortsätter sin fina form och är nu uppe och slåss med topplagen på allvar, 4 plats och imponerar just nu, även om Burnley inte är någon stor värdemätare. Burnley har de tufft får nog inrikta sig på att kriga mot de andra bottenlagen om poängen. Burnley enda lag nu utan seger.

Crystal Palace-Chelsea 1-2

A day at work för Chelsea. Starkt att hålla sviten och genomföra matchen när fokus uppenbart ligger på andra matcher framöver. Mål genom en tjusig frispark tidigt av Oscar gav Chelsea den ledning man älskar att kontrollera. 2-0 i början av andra genom Fabregas reducering av Campbell i slutminuten.  Chelsea fortsatt utan poängförlust, det mest häpnadsväckande var väl att bägge lagen fick var sin spelare utvisad redan i första halvlek.

Everton-Aston Villa 3-0

Stark seger av Everton som verkligen behövde tre poäng här, och tog dem välförtjänt, efter mål av Phil Jagielka, Romelu Lukaku och Seamus Coleman och 6-2 i skott på mål. Hade Everton förlorat denna match hade man varit under strecket, nu är man 13:e med poäng ner till Newcastle under strecket, så jämnt är det.

För Villas det innebär förlusten att man nu tappar mark i jakten på Europa-spel och halkar ner till 12:e plats bara 1 poäng före Everton!

Newcastle-Leicester 1-0

Newcastle säsongnes första seger  och Pardew tackar säkert Gabriel Obertan att han fortfarande har sitt jobb kvar som tränare i klubben.Obertan firade också sitt första mål på två år, snacka om att det kom lägligt, matchen lirare var annars Cisse som jobbade och slet kopiöst. Annars var det mest det som inte hände som tilldrog sig uppmärksamheten då matchen försenades en timme pga problem med en nyupphängd storbildsskärm.

Southampton-Sunderland 8-0

Ja, det har redan skrivits mycket om denna match så håller mig kort. Det var inte Sunderlands dag. Det var inte försvararnas dag. Det var inte målvaktens dag.2 självmål dessutom. Nog sagt – applåder till Saints, ny match nästa helg då mot Stoke, för Sunderland väntar Arsenal.

Queens Park Ranger-Liverpool 2-3

Det vill sig inte för QPR, en match då man spelar riktigt bra. Står upp mot ett förväntat överlägset motstånd och faktiskt i långa stunder dominerar, gör man 2 självmål varav ett på övertid som innebär förlust. Annars var detta som sagt den sjukaste avslutning som vi varit med om på mycket länge, ja inte ens Arsenals upphämtning mot Villa går att jämföra med det här.

I 67e minuten slår Richard Dunne till igen (läs artikeln i bloggen) hans 10e självmål vilket ser ut att bli match avgörande. I 78 minuter ersätter Eudardo Vargas Bobby Zamora, i QPR, och gör i 87 minuten 1-1 . i 90 minuten tar sedan Liverpool, genom Coutinho återigen ledningen, men bara 2 minuter senare, i andra tilläggsminuten slår Vargas till igen och gör 2-2 och det känns rättvist att få dela poängen. Men matchen är inte slut förrän domaren blåser av och i 95:e  snubblar Steven Caulker helt o attackerad in bollen i eget mål. Och allt är förlorat för QPR OCH Liverpool står som segrare i denna högdramatiska match. Liverpool nu femma före både United och Arsenal medan QPR är kvar som jumbo.

Stoke-Swansea 2-1

Återigen blev vi bjuda på straffsparksfest. 0-1 slår Wilfred Bony in från 11-meter efter dryga halvtimmen och strax före paus får Stoke en i mina ögon väldigt billig straff som Charlie Adam sätter säkert. Med kvarten kvar sätter dock Jonathan Walters, som kommit in som ersättare för Diouf, ett hederligt spelmål som innebär 2-1 till Stoke, ett resultat som kanske inte riktigt avspeglar matchen. Swansea borde nog haft åtminstone en poäng med sig hem. Bägge lagen har nu 11 poäng och Swansea och jagar strax bakom topplagen.

West Bromwich-Manchester United 2-2

En djup suck v lättnad hördes från gästernas omklädningsrum på The Hawthorns sent på måndagskvällen efter att Daley Blind räddat en poäng, och hedern, åt manchester United med sitt mål i 87:e minuten. Ett United som var riktigt blekt i första halvlek som WBA också vann med 1-0. Med bytet i paus där Fellaini kom in såg däremot ut att få önskad effekt då han gjorde sitt första mål i United tröjan nästa direkt efter paus. Men vändning kom av sig och Berahino gör 2-1 för Albions känns scenariot igen. United blir osäkra och speciellt när Di Maria tvingades kliva av. Men som sagt Blind räddar poäng, och vi fick i alla fall se fyra riktigt snygga mål.

Summering

Chelsea fortsatt utan poängtapp med City som enda riktiga utmanare. Southampton trea och West Ham och fyra vem hade trott det när serien började. Från placering 7 Arsenal och ner till placering 17 skiljer det bara 3 poäng, men upp till Chelsea skiljer det 11. I Botten verkar QPR och Burnley allt mer isolerade. Runt strecket slåss Newcastle, Sunderland, Crystal Palace men som sagt för dessa lagen är det inte långt upp till övre halvan.

Redaktionens spontana reaktion på helgen hittar du i inlägget: Vad är det egentligen frågan om

8-0 matchen är klubbrekord för bägge klubbarna, men inget premier league rekord: De hittar du in bloggen: Målfester i Premier League historien

Om 4 självmål i en omgång är rekord vet jag inte men att Richard Dunne har Premier League rekordet i antal självmål och mycket annat fick vi lära oss här: Richard Dunne Strikes Again