Arsenal, Liverpool, Manchester United, Nyheter

Hur ska du täta läckan, Rodgers?

 

Vi kan konstatera att det finns en läcka. Bästa sättet att vara säker på att göra mål just nu är att möta Liverpool, Sunderland får ursäkta. 2 lama ingripanden mot QPR i helgen som gick och i skrivande stund 3 i halvtid mot Real Madrid. Rodgers, vad är det som händer?

Det började redan förra säsongen. Visserligen hade man två av ligans allra bästa målskyttar i Suaréz och Sturridge, som tillsammans såg till att Liverpool gjorde mer än 100 mål. Men man släppte in en rejäl hög också…

Exakt 50.

Av dom åtta främsta lagen var det bara Tottenham, som till slut kom sexa, som släppte in fler, 51.

Att spela på det viset fungerar ju bevisligen när man har ordning och reda på sitt målskytte. Det hade ju som bekant Liverpool förra säsongen när man bara var en halkning av Gerrard mot Chelsea i ligans slutskede från att vinna hela ligen.

När In the blood-redaktionen gör samma undersökning av nya säsongen visar det sig att trenden håller i. Liverpool har släppt in flest mål av alla dom tio överst placerade lagen. Skillnaden från förra säsongen är att både Suarez och Sturridge är borta. Det finns ingen som gör målen.

Det gör att man nu ligger sexa och högre lär det inte bli om inte Rodgers hittar på något. Till exempel en plan B. Så här:

– Hmm, vi släpper in för många mål. Vi byter till en mer defensiv taktik… Åtminstone tills Sturridge är tillbaka.

Eller är det inte taktiken det är fel på? Är det materialet i backlinjen? För det kan väl inte vara Mignolet i mål?

Min egen, högst personliga uppfattning, är att det handlar om backlinjen. Vi kan inte lasta Mignolet för målen. Som gammal målvakt vet undertecknad att det inte finns en mer ensam plats på jorden än den mellan stolparna i ett för offensivt lag.

En sak är helt klar! Funderar du på att spekulera i spelare och vilka som går dyrast i nästa transferfönster, spela på att backarna stiger mest i pris. Det finns just nu många som behöver dom.

Liverpool har redan nämnts. Wenger har lovat Arsenals styrelse att köpa back i vinter, och då är det inte London Pride han menar. Van Gaal behöver hjälp i sitt försvar för att få United att slå igen svängdörrarna. Och då har vi ännu inte pratat om Sunderland…

Så kom ihåg var du läste det först. Det är backarnas år i år!

Kanske är lösningen för Liverpool att ta efter Sturridge och han shoppingvanor för snabbare rehablitering av försvaret?

Läs vad han har varit ute på för dåligheter här.

Följ vår Liverpool-sida Prata om Liverpool på Facebook.