Liverpool, Tottenham

The Times are a-changing! – Från värdelös till världens dyraste!

I kväll åker Real-Madrid till Liverpool för en av Champions League omgångens höjdarmatcher.

I Superstarlaget från Bernabeu finns en viss walesare, Gareth Bale, som en av superstjärnorna jämte Benzema, Ronaldo och många många fler. Dock kommer Bale inte till spel i kväll och antagligen inte helgens el clissico heller pga av muskelskada.

Och det har inte heller alltid varit rosen rött skimmer kring Gareth Bales karriär. För Fem år sedan vill diskuterade en försäljning från Tottenham mot betydligt mindre namnkunniga lagkamrater i Birmingham. Det var helt enkelt så att Gareth Bales marknadsvärde inte var stod speciellt högt i kurs. Om from 2009 års transfer hade blivit av kunde livet sett väldigt annorlunda ut för världens dyraste för fotbollsspelare.

Birmingham City är en klubb rejält på dekis för närvarande. Tränarlös, skuldsatt och på nedre halvan av Championship tabellen.

Men för exakt fem år sedan kunde utvecklingen blivit en helt annan både för klubben och spelarna

Spelaren som nu är världens dyraste fotbollsspelare var på väg till S:t Andrews och Birmingham FC, Men den 21 oktober 2009, Gareth Bale’s karriär hade gått i baklås.Mer än 2 år hade gått utan att Bale varit på planen när Tottenham vunnit och han var på väg bort från White Hart Lane.

I pressen stod det då att Alex McLeish, då varande manager i Birmingham, var på väg att signa walesaren. Affären blev aldrig av, Gareth Bale stannade kvar hos Spurs, ”and the rest is history”

Bild från https://www.mirror.co.uk/:

Följ Liverpools ChampionsLeague äventur på vår klubbsite: Prata om Liverpool

Och självklart finns en likadan om Tottenham: Prata om Totteham Hotspur.