Chelsea, Manchester City, Manchester United, Queens Park Rangers

Agüero jagar Costa

Vi har pratat väldigt mycket om Chelsea och Diego Costa här på intheblood, men nu är det dags att uppmärksamma the runner-up i skytteligan, utmanaren Manchester Citys Sergio Agüero.

Han gjorde sin första match i England 2011 mot Swansea, där han byttes in med 30 minuter kvar och hann göra två mål och en assist. I slutet av säsongen 2011/12 var det dessutom han som gjorde det avgörande målet mot QPR som innebar att City tog sin första titel på 44 år framför näsan på United.

Ett mäktigt mål som i Premier League historien se här: Agüero 3-2 mot QPR

I år var han i gång direkt i första omgången och slog spiken i kistan med 2-0 målet på övertid mot Newcastle sen har det rullat på och nu har det blivit 9 mål 8 matcher, 8 med höger fot och 1 med vänstern, mot Diego Costas 9 mål på 7 matcher.

Hans signum är explosivitet, inlevelse och framförallt mål!

Redan som 8-åring upptäcktes han av, av en journalist, och signades till Independiente hemma i Buenos Aires och 2003 blev han den yngste spelaren någonsin att spela i den argentinska högsta ligan, bara 15 år och 35 dagar gammal. 2005 upptäckres talangen av Atletico Madrids sportchef Toni Munoz, som såg Agüero i de Sydamerikanska U-19 mästerskapen och visste direkt att det var en blivande superstjärna han såg, och betalade motsvarande 20-miljoner pund för att få Agüero till Spanien.

Sergio Agüero blev 2011 Manchester Citys genom tiderna dyraste värvning då man betalde 38 miljoner pund för stjärnan, för pengarna köpte Atletico Radamel Falcao, som nu hamnat lokalkonkurrenten United. Redan under debut säsongen i City gjorde Agüero 30 mål och blev den förste City spelaren som lyckats i högsta ligan sedan Francis Lee säsongen 1971/72.¨

Agüeros smeknamn “Kun,” som han har på sina tröja, har hängt med sen barnsben och kommer från tv-figuren “Kum-Kum” på argentisnsk barntv som var Sergios favorit som barn.

Visste ni att Sergio har varit gift med Maradonas dotter, Giannina Maradona, och har tillsammans med henne en son Benjamin, Sergio och Giannina separerade 2013.

Läs om Agüeros kombatant här: Han snittar 1.33 per match och här!

och glöm inte att gilla ditt favoritlags Prata om – sida på facebook, tex Prata om Manchester City