Nyheter

Sammanfattning omg 9

Så var ännu en omgång och vad vi kan konstera är att Chelsea inte gjorde rycket man hade möjlighet att göra i och med att Manchester City förlorade mot West Ham.

Men van Persies sena kvittering för Manchester United hemma på Old Trafford innebär att Chelsea nu är fyra poäng före Southampton som nu är nya tvåor.  För Uniteds del innbar det att man återigen tappar lite kontakt med lagen i topp tre.

Southampton följde upp förra veckans succé med en 1-0 arbetsseger mot Stoke, vilket enligt mig var en större prestation än förra veckans kross.

Manchester City fick säsongens andra förlust i borta matchen mot West Ham, den första kom hemma mot Stoke. Ett West Ham som började matchen i rasande tempo och med hög intensitet vilket verkade ta City på sängen, som dom kom starkt i andra halvlek men det räckte inte hela vägen. West Ham kvar på fjärdeplats men närmar sig den absoluta toppen, na också notera att Sakho nu har ett bra snitt då han gjort 6 mål på lika många matcher.

Av de övriga lagen som jagar toppen fick Liverpool bara 0-0 hemma mot Hull som är svårspelade och har nu kryssat både Arsenal och Liverpool på bortaplan och tredjemålvakten i Eldin Jakupovic kunde hålla nollan visserligen med god hjälp av Ahmed Elmohamady som räddade Dejan Lovrens nick på mållinjen. Lite kuriosa säger att det var 48 matcher sedan Liverpool senaste spelade 0-0, en ny rekordssvit alltså bruten.

Arsenal ”fick” en 2-0 seger borta mot Sunderland efter två grova bjudning av hemmalaget och knaparade in något på Chelsea och City. Sunderland nu på nedflyttningsplats eftersom Newcastle besegrade Tottenham på White Heart Lane och tog sid därmed över nedflyttningsstrecket, för Spurs innebar detta att man återigen halkar efter i jakten på Europaspel.

Som alltid imponerande publik siffra på Stadium of Light 44,449 fast hemmalaget går kräftgång.

På nedre halvan utkämpandes också ett par andra möten, West Bromwich tog emot Crystal Palace i en svängig match där Palace såg ut att vara det klart bättre laget och skaffade sig också en 2-0 ledning med Albions kom tillbaka och kvitterade på straff på tilläggstid.

QPR tog på måndagskvällen en meriterande och livsviktig trepoängare hemma mot Aston Villa och får därmed lite kontakt med lagen ovanför strecket. Just ovanför strecket ligger nu Leicester som förlorade i Wales mot Swansea med 2-0, ett Swansea som fortsätter att skugga strax utanför toppen, nu sexa.  Däremot lämnade Everton de nedre regionerna genom 3-1 segern borta mot Burnley, som nu är ny jumbo.

Tror du också att Harry Redknapp sov gott inatt? Lär inlägget efter QPRs seger här: Hur låter en suck av lättnad.

Är du också förvånad över Londonlagens svårighet att få riktigt tryck på läktarna:Is this a Library?