Liverpool, Nördvändigt vetande

Före och efter Suarez!

Det gnälls och det klagas på Liverpool. Det gnälls och det klagas på Balotelli. Suarez höjs upp som den som frälste Liverpool, och visst han gjorde mål, många mål men är det hela sanningen.

Låt oss jämföra Liverpool då och nu.

I år har det spelats 9 omgångar.

Liverpool har 4 segrar 2 oavgjorda och 13-12 i målskillnad.

Ifjol efter 9 omgångar hade:

Liverpool 6 segrar 2 oavgjorda och 17-8 i mlåskilland dvs jort 4 mål mer och släppt in 4 mål mindre.

Så det första vi kan slå fast är att det är hela laget presterar sämre än i fjol, både anfall som försvar ligger -4 mål mot fjolåret.

Tittar vi på de 4 sakande målen framåt.  Så konstaterar vi att den interna skytteligan i år leds av Självmål, Liverpool har fått tre självmål av motståndarlaget lika många som bäste målskytten Reheem Sterling mäktat med och av de övriga målen har Steven Gerrald gjort 1 på straff.

I fjol toppades skytteligan efter 9 omgångar av … Nej inte Suarez utan Daniel Sturridge som hade gjort 8 mål så långt.Suarez hade bara gjort 6 mål varav 3 st i match nio. Sturridge har i år bara gjort 1 mål.

Så att säga att det är Suarez som saknas i år är en väldigt stor förenkling av problemet, men visst Suarez vann skytteligan på 31 mål och tillsammans med Sturridge hade de gjort 14 av lagts 17 mål, de två andra var två straffmål av Gerrard samt ett av Victor Moses.

Det är klart att när en så viktig målskytt som Luis Suarez försvinner och den andre, Sturridge, har skadeproblem då är det sårbar vilka ersättare man än försöker få in. Men faktum är attdet är fler spelare i år i Liverpool som gjort mål än vad det var vid den här tiden i fjol, men inga som har många mål.

Läs om mer om Balotelli här: Hull-a-Ballo