Nyheter

Sammanfattning omgång 10

Newcastle-Liverpool 1-0

Newcastle som länge spelade bättre än resultaten visade har äntligen fått resultaten med sig. Liverpool har kanske varit lite motsatt och nu studsar bollen inte deras väg, spelet känns fantasilöst och försvaret som fortsätter att darra och gör individuella misstag börjar bli kostsamt.

Perez målskytt i andra halvlek efter att blivit inbytt i paus. Balotelli mållös men kämpar sliter och en av de få som visade vilja i Liverpool. För Liverpool väntar nu Chelsea i näst omgång, tuffa tider Brendan.

Skottstatistiken i vann Newcastle men Liverpool hade ett stort bollinnehav utan att  få ut speciellt mycket av ett allt för stillastående spel.

Arsenal-Burnley 3-0

Programenlig övertygande seger för Arsenal, fast det dröjde ända till 70 minuten innan den lossnade med två mål av Sanchez samt ett av Chambers, fans första på senior nivå. Inte mycket att skriva om Burnley stod upp bra men orkade inte matchen igenom. Arsenal nu uppe på fjärde plats och Burnley kvar i botten fortfarande utan seger. 12-2 i skott på mål för Arsenal.

Chelsea – Queens Park Rangers 2-1

Chelsea tillbaka på segertåget, 8-1 i skott på mål och stort bollinnehav ändå satt det hårt åt, och det var först i 75 minuten man kopplade greppet på straff av Hazard. Diego Costa gjorde combeback men fick gå mållös av planen då Oscar och Austin var de övriga målskyttarna.

QPR hade tydligt bestämt sig för att hålla tätt och var väldigt välorganiserade men ett tålmodigt Chelsea nötte ner dem och man trodde därför det skulle komma när man fick 1-0 efter en halvitmme istället blev det QPR som kvitterade efter en timme och då kändes det ett tag som om Chelsea stod och stampande, eller som Mourinho kommenterade det hela: “Not a very good performance from us but very very important to win matches when you don’t play well.”

Everton-Swansea 0-0

Everton lyckades inte få hål på Swansea som i och med den poängen fortsatt är sexa i tabellen fast man fic avsluta matchen med 10 man sedan Jonjo Shelvey fick sitt andra gula kort efter 70 minuter.

Roberto Martinez i Everton var besviken medan Gary Monk var nöjd och tyckte poängen var välförjänt, så är det väl i fotboll, man ser oftast matchen med olika ögon.

Hull-Southampton 0-1

Hulls tredje målvakt Eldin Jakupovic släppte i tredje minuten in Victor Wanyama långskott och det misstaget räckte för att ge Southampton ännu en seger, och fortsatt andra plats i Premier League. Efter det upprädde Jakuovic nervöst men lyckades hålla målet rent från ytterligare bollare. I första halvlek hade Hull några bra lägen främst genom Hatem Ben Arfa och Robbie Brady. I Andra halvlek kontrollerade Southampton matchen och Hull tilläts inte skapa speciellt mycket, eller som Steve Bruce i Hull formulerade sig: “If we’re going to be honest, the longer it went the worse we became.”

Leicester- West Bromwich 0-1

Ännu ett dråpligt självmål i årets Premier League blev kostsamt för Leicester. Då Esteban Cambiasso’s gjorde West Bromwich och matchens enda mål.

Leicester, som inte skapade mycket i matchen har nu inte vunnit på fem matcher och är nu under strecket. Man saknar en Ulloa i form, nu kom han in med ca 20 minuter kvar och han behövs hel och form om Leicester skall hålla sig kvar. För Albions var det sköna päng och en klättring upp mitt i tabellen.

Stoke-West Ham 2-2

Stoke spelade bra och ledde matchen med 2-0 efter 55 minuter, men två mål på 13 minuter gjorde att West Ham kom ikapp och fick med sig en poäng från matchen. Målskyttar för Stoke Victor Moses och Mame Biram Diouf som fick klara sig utan avstängde Peter Crouch och för West Ham var det Enner Valencia och Stewart Downing so mstod för målen. Fast emellan de båda West Ham målen hade Stoke ett utmärkt lägga att peta in trean genom Steven Nzonzi med Adrian räddade.

West Hem nu fyra raka utan förlust men släppte nu Arsenal förbi sig i tabellen. Stoke fortsatt stabilt i mitten.

Manchester City-Manchester United 1-0

Helgens stormatch, derby i Manchester, blev en tillknäppt och ganska tråkig historia med Agüero som enda målskytt efter dryga timmen. Och med ett United som fick spela i drygt en halvlek med 10 man sedan Chris Smalling dragit på sig två onödigt gula kort. Situationen blev ju inte bättre då andre mittbacken Marcos Rojo skadade axeln och blir borta ett längre tag. Strax där efter kom alltså matchens ända mål. United hade två lägen då man ville ha straff vid ställningen 0-0 en av dem var när Rojos blev skadad, men domaren friade vi bägge tillfällerna.

City Således fortfarande 6 poäng bakom Chelsea men för United på tionde plats är det nu 13 poäng upp till toppen. Agüero har nu gjort 11 mål på de 12 senaste matcherna.

 

Aston Villa- Tottenham 1-2

Aston Villa tog tidigt ledningen och ledde länge och såg ut som man skulle få behålla en poäng i mötet med Spurs. Men två sena mål Nacer Chadli i 84:e och Harry Kane i 90:e ändrade poängfördelningen helt och hållet.

Andreas Weimann gjorde annars Villas första mål på 547 minuter efter en kvart och det såg också ut som man skulle bryta förlustraden, men med 25 kvar fick Christian Benteke rött kort direkt och efter det kunde Spurs både kvittera och avgöra.

Villa nu farligt långt ner i tabellen, bara en poäng ovanför strecket, och det lag jämte Burley som har allra sämst form.

Crystal Palace-Sunderland 1-3

Sunderland som försöker ta nya tag utan att få det att stämma gjorde här en riktigt bra match och tog sin första måndagsseger på 20 försök, ändå hjälpte man Palace med att komma tillbaka in i matchen med ett själv mål som innebar 1-1. Men när Jordi Gomes gjorde 2-1 kändes det faktiskt ganska tryggt och 3-1 målet på övertid, Steven Fletcher andra för kvällen, mer som en bekräftelse på det.

Annars var Palace inledningsvis det bättre laget fram till att Sunderland tog ledningen efter halvtimmen då Fletcher nickade in van Anholts fina inlägg. Van Anholt som sedan tyvärr fick utgå skadad. Poyet hade inför denna match petat Vito Mannone i målet och lät Costel Pantilimon göra sin Premier League debut för Sunderland. Även nyförvärvet Anthony Reveillere fick göra sin debut för klubben.

Palace sjunker längre i botten efter en hyffsad inledning är man nu bara en poäng ovanför strecket, och blev i och med denna match passerade av bla Sunderland.

Missa inte tävlingen, biljetter och hotell till Barcelona-Atletico Madrid står på spel: TÄVLING Barcelona-Atletico Madrid