Arsenal, Aston Villa, Crystal Palace, Det viktigaste målet, Liverpool, Manchester United, Nördvändigt vetande

Inga mål, ingen tävling – måltorkefakta

Ni kanske har läst det på andra ställen men vi tyckte det så intressant att vi ville gräva lite djupare i faktumet att Aston Villa fick ställa in omröstningen om månadens, eftersom man inte gjort något.

Aston Villa har verkligen haft en tung start på säsongen. Och då framför allt målskyttet 5 gjorda mål är delad jumbo plats med bottenplacerade Burnley. Villa hade gått mållösa från fem matcher på raken, från den 14:e september till den 1:a november. Dvs det fanns inget oktobermål att rösta på i månadens mål tävlingen, tillskillnad mot i september då man faktiskt hade  ett mål att rösta på, det mot Liverpool. Nu är den trista sviten bruten genom målet hemma mot Spurs och vi får se om det blir någon omröstning när månaden är slut.

Men det får oss att titta på lite måltorkefakta:

Den längsta sviten utan att göra mål har Crystal Palace som 1994/95 gick av planen i 9 matcher på raken utan att lyckas göra mål, två på den listan är Derby och Ipswich med 7 mållösa matcher på raken.

Derby innehar också bottenrekordet för Premier League gällande en hel säsong, 2007/08 mäktade Derby bara med att göra 20 mål på hela säsongen.

Och när vi ändå snackar måltorka, och gnäller på Mario Balotelli i Liverpool skall vi minnas vår svenske striker Mattias Jonson som 28 matcher i rad som toppforward i Norwich City utan att göra mål.

Men vänder vi på steken så konstaterar vi att det enda lag som lyckats göra mål i varenda match under en hel säsong är Arsenal, som lyckades med det under 2001/02. Tittar vi på en skilda spelare så hade Ruud van Nistelrooy en fin period 2003 när han gjorde i mål 10 matcher på raken för Manchester United.

Se Suarez i Barcelona

Och vill du gå och se på en målskytt som sällan kliver mållös av planen, Luis Suarez, ska du vara med i vår tävling där du kan vinna biljetter och boende för två personer i Barcelona och se FCB mot Atletico Bilbao på Cammp Nou. Se här: TÄVLING

Intresserad av mer nördvärdig fakta om vikten av att göra mål och att inte släppa in dem? Läs vår serie “Det viktigaste målet” i två delar del1 och del2.