Nyheter

Sammanfattning av Omgång 11

Southampton håller liv i ligan och än skenar Chelsea inte i väg, bakom är det fortsatt jämnt. Arsenals förlust och Citys poängtapp gör att ligan tätnar bakom de två första. I botten tar Burnley 3 livsviktiga poäng och QPR fortsätter även dom att samla viktiga poäng, och kanske fick vi en svensk U21-landslagsman göra Premier League debut…

Liverpool – Chelsea 1-2

Blå tåget var bättre på allt. The Reds gör en helt OK match men Chelsea är ett nummer större rakt över. Liverpools spel känns initiativlöst på så sätt att det som skall vara det automatiska och instinktiva finns inte där i stället blir det pass i sidled och pass till stilla stående spelare. Mot 18 lag i ligan kan Liverpool som de spelar idag matcha sig väl, men mot ett så är man ett nummer för små. Det laget mötte man i lördags. Chelsea fortsatt obesegrade, Costa gjorde mål, Balotelli gjorde det inte.

Burnley – Hull 1-0

Det kom den då Burnleys första seger, och den låg i luften. Burnley har spelat bättre och varit närmre än vad poängen visat nu fick man utdelning och betal för sin fina organisation. Hull som för ovanlighetens skull fick vara favoriter körde fast och verkade frustrerade att inte komma igenom Burnleys välorganiserade försvar.

Manchester United – Crystal Palace 1-0

Resultaten börjar nu rulla Uniteds väg, knapp seger själva samtidigt som West Ham, Arsenal och City tappar poäng, Gör att man nu är sjua bara två poäng efter Hammers på andra plats. För Palace del är det nu bara målskillnad som laget från nedflyttningsplatsen. Kan dock inte säga att jag tycker att United imponerar trots att man klättrar i tabellen.

Southampton – Leicester 2-0

Stabilt är ordet som gäller när vi skall beskriva Southampton denna säsong. 2-0 och inget snack mot Leicester som nu är nere på nedflyttningsplats.  Southampton har bara släppt in 5 mål på hela säsongen, det är mindre hälften än vad näst bästa lag gjort (Chelsea & Swansea med 11). Saints fortsatt tvåa 4 poäng bakom Chelsea.

West Ham – Aston Villa 0-0

Var kanske lördagens besvikelse, bara 0-0 hemma mot laget med sämst form av alla lag i ligan, Aston Villa. Villa ställde upp väldigt defensivt och Hammers kom inte igenom och blev till slut ganska fantasilöst. West Hams tidigare spelsystem med långa bollar och djupledsspel har i år ersatt av ett mycket frejdigare och varierat kortpassningsspel, men i matcher som den här saknar man lite de där långa löpningarna/bollarna i djupet som skär sönder ett kompakt försvar.

QPR – Manchester City 2-2

QPR var värda segern i denna match, man var det bättre laget och hade domsluten mot sig, men City har Agüero. Domsluten då, Först två bortdömda Austin mål, det första helt korrekt för offside. Det andra, det märkliga då Hart slår en frispark från eget straffområde halkar till och puttar bollen med vänsterfoten innan han klipper till med högerfoten, helt misslyckat, bollen till Austin som lägger in den i mål.

Nu till det märkliga, Hart berättar för domaren att han gjort fel och där för skall målet inte räknas. Okey säger domaren och Hart får göra om frisparken. För det första om domaren inte uppfattar ett fel skall spelet fortgå. För det andra om det är fel i frisparken, vilket det var skall domaren blåsa indirekt frispark för QPR i Citys straffområde.

Mrkligt domslut 3 när Agüero kvitterar till 1-1 tar han ner bollen med hjälp av armen vilken så väl domare som assiterande missar, dock inte QPR-spelarna som gestikulerar direkt.

City har nu inte vunnit på de 6 senaste tävlingsmatcherna.

Sunderland– Everton 1-1

En mäktig frispark från Sebastian Larsson i andra halvlek gav Sunderland ledningen men en straff av Leighton Baines 10 minuter senare utjämnade matchen som slutade 1-1. En rutinerade räddning utanför straffområdet av Tim Howard i slutminuterna kan också ha varit direkt matchavgörande. Sunderland klättrar med poängen något pinnhål ytterligare bort från bottenregionen medan Everton verkar fast förankrade i mittenskiktet.

Tottenham– Stoke 1-2

Krisen blir allt djupare i Spurs och frågan är hur länge tålamodet finns kvar. På hemmaplan har man förlorat 4 av 6 matcher så här långt. Spurs är nu tolva i tabellen i gott sällskap med elvan Liverpool som också har 14 poäng, 15 poäng efter Chelsea.  Stoke är nu en poäng före Spurs och Liverpool på niondeplats.

West Bromwich-Newcastle  0-2

Newcastle gåt från klarhet till klarhet efter sin usla start och har nu klättrar från jumboplats till åttonde med fyra raka segrar. West Brom fortsatt med god marginal ned till bottenskiktet. Newcastle spelade disciplinerat, och fick ett fantastiskt 1-0 mål av Ayoze Perez just precis före paus, mycket psykologiskt. I Andra halvlek kontrollerade Newcastle matchen och var det bättre laget.

Swansea-Arsenal 2-1

Arsenals kräftgång fortsätter, men att åka till Wales och hämta segrar är i och för sig inget man gör på beställning, men att för andra matchen i rad tappa ledingen är inte ok. I Swansea, som gör sina mål inom tre minuter, genom Sigurdsson och Gomis, fick även Modou Barrow från Östersund gör debut och det var han som blev nedriven och fick den frispark som Gylfi slog in till 1-1. Är han en man för vårt U21 EM lag kanske? Swansea nu förbi Arsenal och upp på 5 plats.

 

Skytteligan

1                        Sergio Agüero   12

2                        Diego Costa      10

3                        Alexis Sánchez  7

3                        Saido Berahino 7

5                        Charlie Austin  6

5                        Diafra Sakho     6

5                        Graziano Pellè  6

8                        Leonardo Ulloa 5

8                        Nacer Chadli     5

10                      Mohamed Diamé                       4