Newcastle, Nyheter

Se upp här kommer segertåget!

En av de fyndigaste banderoller jag sett på en fotbollsläktare, var den som Newcastlefansen hade med sig till Swansea: ”LLWDLLLWWLWLLLLLLWLLDDLD” där man drev med klubbens resultat under 2014 och det Walesiska språket där ortsnamn som Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch faktiskt förekommer, (redaktionen har varit där).

Kanske var det just det som blev vändningen.

För i och med den oavgjorda matchen i Wales ser Newcastle rad i Premier och Cup ut så här DWWWW och dessutom kvar i ligacupen.

Många skrek om Alan Pardews avgång och när The Magpies faktiskit låg sist i Premier League publicerade tom vi oddsen på vem som skulle bli hans efterträdare. Nu är tongångarna annorlunda efter segrar mot Leicester, Tottenham, Liverpool, West Bromwich, och dessutom slagit ut Manchester City ur cupen, så har man nu klättrar upp till övre halvan och åttonde plats, och börjar få häng på Europaplatserna.

Nu efter uppehållet väntar QPR hemma, QPR har visats sig svårspelade och rubbar många av de stora lagen, men framför allt hemma, och de har heller inte fått med sig poängen i den utsträckning som spelet har visat.

Newcastle, som förutom att de fått tillbaka en del spelare från skador, har också fått tillbaka en stor dos självförtroende genom den fina segersviten, vilket märks inte minst på en målskytt som Ayoze Perez, nyförvärvet från Teneriffa i somras som nu följde upp de avgörande målen mot så väl Tottenham och Liverpool med ett tjusigt klackmål mot West Brom.

 

Orosmoln på den svartvita Newcastlehimlen.

Båda mittbackarna Fabricio Coloccini och Steven Taylor är skadade och förväntas vara borta en månad vilket innebär att de, förutom QPR-matchen, missar även möten mot tre av lagen framför dem i tabellen samt det heta derbyt mot Sunderland och kvartsfinalen i ligacupen mot Tottenham. Dessutom har Mehdi Abeid brutit en tå på landslagssamlingen med Algeriet, oklart hur länge han är borta.

Vad hände egentligen

Men vad hände egentligen efter förlusten 0-4 mot Southampton. Fansen var tokiga och i stort sett alla krävde Pardew avgång, men ägaren Mike Ashley stod envist vid hans sida, och spelarna var lojala med sin tränare. Det skapade en vi mot dom mentalitet. Laget, spelarna tränarna och ledarna mot fansen och mot media: ”Vi skall visa dom!”

Där började det ny Newcastle United att byggas, där startade segertåget!

Och hur ser det ut i botten nu när Newcastle har lämnat; läs inlägget om bottenskrapet

Sen har vi det där med att byta tränare, lönar det sig verkligen, vi har räknat på det, se här Ny-tränare-effekten finns den?