Nyheter

City & QPR tog chansen , sammanfattning omg 13

Omgångens två viktigaste segrar tog Manchester City och Queens Park Rangers.

För att börja med den sistnämnda så var det Leicester som QPR besegrade hemma och det innebär att man lämnar över jumboplatsen till just Leicester och lägger sig själva just under strecket med 11 poäng, samma som Hull på placeringen framför och Burnley på placering bakom.

Vi kan samtidigt konstatera att det bara skiljer trepoäng från nittonde till trettondeplats, så det är många lag som kan utan segrar i de kommande omgångarna riskerar att bli direkt indragna i nedflyttningsfighten, se tabellen här i högerspalten

I toppstriden Tappade ju Chelsea poäng efter 0-0 mot borta mot Sunderland, inte mycket att säga om Mourinho fick smaka på lite egen medicin mot ett taktiskt och disciplinerat Sunderland. Ett Sunderland som nu har kryssat i 8 av 13 matcher, och ett Chelsea som ännu inte förlorat. Detta öppnade ju upp för Southampton och Manchester City, tvåan resp trean som möttes på söndagen, att knapra in två poäng serieledarna.

Och det var City som tog chansen, och som dom tog den. Imponerande 0-3 mot defensivt starka Southampton som inför matchen bara hade släppt in 6 mål, nu åkte man på 3 baklänges mål i en och samma match och stor regisör var Agüero, fast han klev av mållös. Nu är man ny tvåa sex poäng efter Chelsea!

I övrigt kan vi konstatera att det var ”storlagens” helg, då det också blev segrar för så väl Arsenal, Liverpool, Manchester United och Tottenham.

Och lika spännande som det är i botten är det i jakten på Europaplatserna Från placering 4 (sista CL platsen) och till placering 9, där Newcastle ligger, skiljer det bara 3 poäng.

Nu två omgångar i veckan med matcher tisdag onsdag samt lördag-måndag, mycket kan och kommer att hända speciellt med ett ansträngt skadeläge i många lagen.

Intheblood spekulerar kring orsakerna till skadorna i: Glasgubbar är vi allaihopa