Spelförslag, Tips

Spelförslag omg 14 onsdag

Arsenal-Southampton

Stormatch på Emirates inför ögonen på Intheblood läsare!  Skall Arsenal få revansch för debaclet i cupen tidigare i höstas, och hur reagerar Southampton på årets fetaste smäll som man åkte på genom 0-3 hemma mot City. Vi har tidigare spekulerat i att Saints haft ett något lättare program i inledning än de övriga topplaget och det blir vi varse nu. City i Söndags, Arsenal på Onsdagen och United till helgen, är ett program som heter duga.

Jag tycker Arsenal börjar få ordning på spelet även om man fortfarande är ojämna och dessutom spökar ju en hel del skadebekymmer för Gunners.För Southampton är det upp till bevis, om man matchar storlagen och det tuffa programmet. Lite kuriosa är att Arséne har mött Koemantränade lag 7 gånger och bara vunnit en.

Mitt tips 2-1 till Arsenal,men tar självkart med x på Europatipskupongen.

Chelsea-Tottenham

Vi bjuds även på ett Londonderby på onsdagskvällen då seriesuveränerna Chelsea tar emot åttan Tottenham.  Chelsea är ju fortsatt obesgrade och 0-0 matchen senast för ses som ett olycklsfall i arbetet, eller? Spurs har två raka segrar och faktiskt 3 segrar på 4 fyra matcher men Chelsea känns som både ett och två nummer för stort´, speciellt nu nr dom skall bevisa att 0-0 matchen var just ett olycksfall.

Tottenham har inte vunnit på Stamford Bridge sedan 1990, då Gary Lineker avgjorde med sitt 2-1 mål för Spurs.

Mitt tips 3-1 och säker etta.

Everton-Hull

Två lag som inte alls har nåt upp till sina förväntingar hittills under säsongen. Hull så illa att man är indraget i den absoluta bottenstriden och inför veckans omgång låg man och dallrade just över strecket, utan seger på de sex senaste matcherna. Hull får inte till det alls just nu.

För Everton ser det väl inte lika illa ut med en placering just under mitten, men med målsttningen att ta en Europaplats är det ju inte riktigt den start man ville haft, men förlusten mot Spurs nu senast var faktiskt Evertons första förlust sedan början av Oktober.

Everton har dessutom vunnit de tre senaste matcher hemma mot Hull på Goodinson Park.

Mitt tips 2-0,  till Everton

Sunderland-Manchester City

Sunderland nollade Chelsea senast och nu får man ta sig an utmanaren till Chelsea om ligaguldet Manchester City. Kan man nolla Chelsea så kan man vl nolla City tänker många, men det här är en helt annan match och City visade i och med vändning mot Bayern München och med 3-0 segern borta mot Southampton att form är strålande för så väl laget som för stjärnan, Agüero.

Mitt tips blir 0-2, seger för City alltså.

Vi nämnde Gary Lineker ovan, vill du läsa vårt tidare inlägg om gentlemannen hittar du det här: Salt ‘n’ Lineker