Spelförslag, Tips

Spelförslag Omgång 15 Lördag

Det är dags att börja tagga igen, många tuffa matcher både i toppen och i botten eller vad sägs om tex Newcastle-Chelsea som startar omgången på lördag fm och sen streckfighterna QPR-Burnley och Hull-West Bromwich på lördag em. På söndag Swansea-West Ham sen på måndag 3an Southampton mot 4an Manchester United måndag, för att bara välja några godbitar.

Vi tar dom en efter en och här kommer lördagsmatcherna…

Newcastle-Chelsea, Chelsea fick ju bara 0-0 mot Newcastles granne Sunderland här för leden, och vill nog gärna visa at man vinner även på borta plan, hemma segern mot Tottenham var mer en dag på jobbet efter två snabba mål i första halvlek. För Newcastle del mycket viktigt att ta poäng för att inte tappa mer mark då lagen runt om kring har på pappret lättare matcher.

I Chelsea är Costa tillbaka efter avstängningen senast däremot är Matic avstängd denna match, och en lång rad skador på viktiga spelare hos Newcastle som där lagkapten Coloccini fortfarande är tveksam och Tim Krul fortfarande skada bara är två i raden.

Mitt tips: 1-2 men tar med x-et.

Hull-West Bromwich

Viktig match mellan två lag just ovanför nedflyttningsstrecket, det lag som vinner får andrum men paniken sprider sig hos dem som förlorar, vilket lag vågar gå för seger?

Hull som inte vunnit sedan i fjärde oktober hoppas få tillbaka Abel Hernandez som missat de två senast matcherna då han blivit pappa i dagarna.

West Bromwich som har fyra raka förluster i bagaget måste ta poäng, och är nog väldigt glada om man får med sig en pinne hem, speciellt då man saknar två av sina rutinerade mittfältare, Chris Brunt lårskadad och Claudio Yacob avstängd. Senaste mötet lagen emellan, i mars, slutade 2-0 till Hull men Hull är inte att lita på just nu.

Mitt tips 2-1,

Liverpool-Sunderland

Liverpool har börjat få ordning på spelet framför allt börja det defensiva postionerna se bättre ut än i början på säsongen, vad som fortfarande saknas är anfalls spelet och forwards som gör mål.

Sunderland kryssar ofta och att lyckas nolla Chelsea tyder på att man kan stänga de bästa lagen om man har en bra dag, men samtidigt vittnar förlusterna mot City och Southampton om att allt kan rasa.

En match som så väl kan sluta 0-0 eller 3-0 men antagligen någonting mitt emellan.

Mitt tips. 1-1, men tar med hemmasegern på kupongen.

 

QPR-Burnley

Viktigare än så här kan det väl inte bli. Laget som viner hakar på lagen ovanför strecket, det som ine gör det blir förankrat i botten. QPR spelar jämnt med de flesta lagen hemma på Lofthus där man har tre raka utan förlust., däremot riktigt dåliga borta. Burnley var utdömda av många efter den svaga inledningen har nu spelat upp sig ordentligt och har fyra raka utan förlust.

Måste vinna match för QPR och Burnley glada för poäng

Jag tror på QPRs hemmaform och tippar 2-1 men tar med X-et på kupongen.

 

Stoke – Arsenal

Stoke blir man aldrig riktigt klok på, speciellt hemma kan man ena veckan slå topplag men andra nästa vecka få stryk mot bottenlag, Arsenal verkar ha fått mer ordning på spelet på sistone, och det här är en viktig match om man vill haka på topplagen.

Mitt tips 1-2

 

Tottenham- Crystal Palace

Londonderby och även här viktig match för båda lagen, för spurs är seger ett måste om man skall vara med i racet om Europaspel nästa säsong för Palace handlar det om att ta en poäng för att hålla avstånd till strecket. Palace är inte alls lika starka borta som man är hemma på selhurst, tyvärr g’ller det omvända för Tottenham som ofta är bättre på resande fot än på WHL.

Mitt tips 2-0 till Spurs.

 

Manchester City-Everton

Kvällsmatchen, och görlåt alla Evertonians, men det här känns som lördagens spik. City visar just nu upp en ströälande form och speciellt den lille magikerna Agüero som just nu lyckas med allt. Everton har visserligen spelat upp sig rejält på slutet men här kommer räcker man inte till.

Mitt tips 3-1 till City