Spelförslag, Tips

Spelförslag omg 15 söndag/måndag

Vilken crazy omgång hittils, och tre matcher kvar undrar om man ens våga tippa.

Först söndagsmatcherna…

West Ham-Swansea

Hemmastarka Swansea är inte alls samma lag utanför Wales, faktum r att sedan vinsten mot Manchester United i premiären har laget inte vunnit någon bortamatch i årets Premier League.

West Ham däremot är obesegrade i fem raka matcher hemma på Upton Park, och fyra av de fem matcherna har gett tre poäng. Lägg dr till att Hammers har 9 vunna och 2 oavgjorda på de senaste 11 mötena mot Swansea.

Ett dilemma för West Ham är möjligen att deras forwards har hamnat i en måltorka inget av de fem senaste målen har kommit från forwards utan gjorts av andra spelare. I Swansea är det annorlunda dr får man hålla koll på Wilfried Bony och Gylfi Sigurdsson som gjort 15 av lagets 19 mål så hr långt i serien

Hemmafavör, historik och ett starkare lag avgör, 2-1 till West Ham.

 

Aston Villa – Leicester

Aston Villa har här en utomordentlig chans att klättra vidare då man tar emot tabelljumbon Leicester. Villa som började serien uselt har spelat något men fortfarande är man långt ifrån där man vill vara.

För Leicester är det överlevnad som gäller och en poäng vore väldigt välkommet.

Det brukar svänga rejält lagen emellan, de tre senaste PL mötena har bjudit på 13 mål, ett snitt på 4,3 per match. Riktigt så kul tror jag inte det blir, men nästan

Mitt tips 3-1 till Villa

 

Och sedan på måndagskvällen, toppmatchen

Southampton – Manchester United

Trean mot fyran, Southampton som tappat lite fart på slutet och med sitt tuffa på gram nu i december riskerar att falla ytterligare och United som efter en usel start ny klättrat rejält och nu är uppe på CL-plats, men man är nog inte nöjd med det.

Di maria saknas antagligen även på måndag, även om man hoppas in i det sista, däremot lär Rooney vara tillbaka i spel igen.

Southampton har nu tre raka utan seger och två raka förlust, medan United har fyra raka segrar bakom sig, och som sagt programmet hittills för Southampton har varit lättare än för de övriga topplagen, men nu kommer det hårt tillbaka på dem. Försluter mot City och Arsenal och tidigare i år Chelsea visar att man kanske inte riktigt matcher de stora lagen än. Så jag tror dom får det jobbigt mot ett United som hittat formen.

Mitt tips 0-2