Spelförslag Omg 30 Lördag

Manchester City – West Brom

City är inte i form just nu, OK att bli utslaget av Barcelona är inget att säga om, sättet man blir det på, när man blev totalt utspelade i inga stunder, och resultaten på hemmaplan har inte heller rosat marknaden den senaste tiden.

Speciellt i situationer när de inte har bollen är de oerhört sårbara och Joe Hart räddar dem gång på gång, och det krävs ingen Messi i högform för att sätta press, senast var det Burnley som gjorde det.

Yaya Toure and Samir Nasri på mitten verkar enbart vara intresserade av att skapa framåt och tar väldigt sällan det tunga defensiva jobbet som man måste mot alla lag i dagens fotboll, och det till synes givna CL-platsen inför nästa år får man nu kriga för.

För West Bromwich del ser det lite annorlunda, tack vare Tony Pulis, är man mer eller mindre klara för PL spel nästa säsong och man spelar ett spel som gör det svårt för alla motståndare

Men med all detta sagt, är City ett bättre lag, man har hemmaplan och just nu mer att kriga för, och City har vunnit nio av de tio senaste möten mot Albions som dessutom aldrig har vunnit en PL-match på Ethiad Stadium.

Jag tippar: 2-0 till City

Aston Villa – Swansea

Swansea spelade bra i veckan mot Liverpool men fick inte med sig den poängen man förtjänade.

Aston Villa, däremot, fick med sig årets bästa resultat från Sunderland i och med 4-0 segern där.

Självförtroende som tidigare under säsongen helt saknats har Villa har sakta men säker vuxit under Tim Sherwood och får nu en rejäl boost efter den segern.

Jag tror det blir en jämn match och tippar 1-1 med garderar med 1x

 

Newcastle v Arsenal

Arsenal gjorde en mycket bra nere i Monaco och så när räckte det för att vända genomklappningen å hemmaplan. Tar dom det på rätt sätt kommer dom stärka ur detta inför slutspurten i ligaspelet. Formen i laget är det inget fel på även om det går att få ut mer ur enskilda spelare som tex Alexis som ser vek ut just nu.

Newcastle förlorade med 3-0 mot Everton senast men siffror blev större än vad spelet visade, men det krävs givet vis ett helt annat spel om man skall få med sig någonting från den här matchen.

När Arsenal är bra, är dom riktigt bra, när det inte stämmer blir det pannkaka av allt ihop.

Newcastle har ett ungt lag som alla tillsammans med tillfällige mangern John Carver vill visa framfötterna och då speciellt mot namnkunnigt motstånd.

Jag tippar 0-2 i utgångsraden men, tar med men garderar med 1-an, i fall det är just en sån dag, så 1 2 på kupongen.

 

Southampton – Burnley

 

Burnley chockade City och tog alla tre poängen, men uppgifter är inte lättare denna vecka för Sean Dyche mannar. Southampton är på väg tillbaka och krigar för sin Europaplats till nästa år, och nu är det inte heller hemma på Turf Moor för Burney.

Men det är en viktig match för bägge lagen, Southampton för europaspelet, och Burnley för sin överlevnad i högsta ligan.- Just nu ser det ut Som om Leicester och QPR är det svagaste lagen, men vilket lag gör dem i så fall sällskap ner i Championship. Mitt tips är att det står mellan Burnley och Southampton och då är varje poäng livsviktig, speciellt då jag tror att Sunderland och även Villa har bättre chanser att ta poäng än Burnley i denna omgång.

Saints var väldigt bra mot Chelsea och var värda minst det oavgjorda resultat man fick, segern mot Palace i omgången innan var en viktig vändning och självförtroende och form verkar nu peka åt rätt håll igen.

Mitt tips 3-0 till Southampton säger 1-a således.

 

Stoke v Crystal Palace

Två lag som rykt upp sig rejält senare delan av säsongen, eller Stoke i och för sig, har vl leegat i mitten större delen av säsongen men känns stabilare nu och leder racet av mittenlag en bit bakom Spurs och Southampton.

Palace däremot är som natt och dag före respektive efter Alan Pardew: 9 matcher 5 vinster och 16 poäng sen han kom till klubben. Det är ungefär lika många poäng som dom hade på de 20 första matcherna.

Stoke förlorade senast mot West Bromwich men förlorar sällan två matcher på raken och hemma på Britania är man svårslagna.

Tror på en jämn match med uddamål seger för Stoke 2-1 eller 1-0 men tar med krysset om jag har råd. 1X

 

Tottenham – Leicester

Tottenham gjorde en väldigt blek insats mot United senast och det är väl ett av problemen med dem att det är väldigt upp och ner, OK United gjorde en av sina bättre matcher för säsongne, men Spurs lät dem vara bra och krigade inte alls som man borde gjort. Även i Ligacup finalen mot Chelsea såg man i andra halvlek att man vek ner sig.

Leicester har vunnit på White Hart den här säsongen fast då var det i FA Cup, men nu är det liga och Tottenham måste knyta näven och visa att man skall vara med i snacket om Europaspel nästa år vilket är klubbens tydliga målsättning.

För Leicester som all jämt sladdar i tabellen och mer och mer måste inrikta sig på Championship spel nästa år är varje poäng ett halmstrå man vill greppa tag i så räkna inte med att de kommer att gå på tok offensiv och riskera den poäng man har vid avspark.

Men jag tror ändå att Tottenham är ett så pass mycket bättre lag att man grejar att mala ner dem på hemmaplan

Mitt tips 2-0, säker 1-a

West Ham v Sunderland

Sunderland med nye managern Dick Advocaat har bara träffat laget några få gånger innan han ställs inför sin första match, så vilka avtryck och förändringar har han lyckats göra, han kanske skulle behövt fram till nästa omgång och hat-derbyt mot Newcastle på sig!

The Hammers är riktigt under isen nu, och har bara QPR och Leicester bakom sig i formbarometern, då de bara har vunnit 1 av de 12 Premier League matcher sen jul.

Jag tror dock Sunderland spelarna behöver lite mer tid för att hitta ny ideér och bygga upp självförtroendet för problemet har ju inte bara varit att sätta målchanserna, man har ju inte heller skapat speciellt många under säsongen.

West Ham är det bättre laget, även om form och självförtroende är stukat så ser man det här som en viktig match för att vända trenden.

Mitt tips. Ett revanschsuget West Ham behöver den här segern och vinner med 2-0, etta.

 

Lämna ett svar

Till startsidan