Jakten på Chelsea, ett omöjligt uppdrag?

Många hävdar att Chelsea redan avgjort ligan.

6 poängs försprång, eller 9 eftersom de har en match mindre spelad än tvåan Manchester City, kan väl ändå ingen hämta hem på 9 omgångarna, eller kan dom det?

Vi lät statiskgurusarna på OPTA ta en titt på hur stora försprång som ätits upp i slutet av en Premier League säsong.

Rekordet med 9 matcher kvar är 5 poäng och det var säsongen 2002/03 som Manchester United tog in 5 poäng på regerande mästarna Arsenal när United med 18 segrar på raken gick och vann.

Men OK säger 6 eller 9 poäng har man ändå inte hämta hem! Nej, inte med 9 matcher kvar men rekordupphämtningen som vi har hittat är 11 poäng. Återigen så var det Manchester United och Arsenal som var inblandade, fast tvärt om, och säsongen var 1997/1998.

United hade 11 poängs försprång till Arsenal med 9 omgångar kvar. Arsenal hade dock hade 3 matcher mindre spelade. I mars 1998 vann Arsenal med 1-0 på Old trafford och seger tåget fortsatte fram till man i och med segern mot Wimbledon i april övertog serieledningen. Trots att manförlorade de säsongens två sista matcher behöll man serieledningen hela vägen fram och vann båden ligan och cupen det året.

Men så sent i fjol hade Chelsea en 9 poängs försprång till fjärde placerade Manchester City efter 29 omgångar, men tillslut var det ändå Manchester City som stod som seriesegrare, men då hade City tre matcher tillgodo.
Premiership_trophy

Så än lever spänningen!

Lämna ett svar

Till startsidan