Okategoriserade

VM i fotboll

Qatar

Det är många diskussioner om årets fotboll i VM. Det har varit många reportage innan den satte i gång. Detta på grund av dom mänskliga rättigheterna och speciellt kvinnornas. Kvinnor måste ha en manlig förmyndare som bestämmer om deras giftemål, deras sjukvård eller deras utbildning. Det är också totalförbjudet med homosexualitet och det var en del lag och länder som ville att deras kaptener skulle ha regnbågsfärgade armband på sig under VM. Detta för att stödja allas rättigheter, men detta blev inte tillåtet.

Men nu är fotbolls vm i gång och startade häromdagen ( 20 november ) och håller på till den 18 december. Det är 32 stycken lag som deltar och matcherna spelas på 12 olika arenor. Och vill man se dessa matcher kan man antingen titta på SVT eller på TV4 / More.