Tennis

Australian open

Pågår just nu

Australian open pågår just nu fram till den 29;e januari. Det är en Grand Slam-turnering i tennis och den spelas på Melbourne Park i Melbourne i Australien. Det är en turnering både för herrar och damer både i singel, dubbel och mixed dubbel. Och i turneringen spelas det också juniorer och rullstolsbundna som spelar i singel och dubbel. Den är väldigt populär och ses både på plats och runt om i världen på olika tv kanaler.

Australian open

Det händer alltid någonting i Australien open. Både positiva saker och negativa saker och det skrivs hej vilt om dom överallt både i tidningar och sociala medier. Förra året är väl det ingen som missade vad som hände med världsettan Novak Djokovic. Då var det fortfarande restriktioner i många länder, man krävde vaccinationsintyg mot covid-19 och när Novak Djokovic vägrade att vaccinera sig mot covid-19 så blev han inte insläppt in i Australien. För Australien var ett utav länderna som krävde vaccinbevis för att komma in i landet. det gjorde att Novak Djokovic blev deporterad från landet efter att han suttit i förvar. Han blev fruktansvärt arg och kallade det för ”politisk häxjakt”.

Australian open

Men i år är Novak Djokovic tillbaka och antagligen är han väldigt sugen på revansch. Han har vunnit turneringen nio gånger. Vi får se hur det går.

Skratt och uppståndelse under matcherna

Under matchen mellan Danielle Collins och Karolina Muchova avgjordes den i tiebreak i tredje set. Det var i alla fall vad Danielle Collins trodde och både hon och publiken fick sig ett gott skratt  Men hon vann till slut ändå. Sen har det också varit en liten scen i negativ bemärkelse mellan Novak Djokovic och Enzo Couacaud för dom spelade i den andra rundan. Där vann Novak men under matchen bråkade Novak med en åskådare. Novak tyckte att åskådaren betedde sig illa och i början av fjärde setet fick Novak nog och sa till domaren att åskådaren hade provocerat honom under hela matchen. Domaren tyckte inte att det var lika farlig eller otrevlig och då blev Novak ännu mera arg. Och under tiden Novak försökte kommunicera med domaren satt hans motståndare Enzo och skrattade. Sen fick kameran syn på en man på läktaren som slängde kyssar till Novak.

Australian open

Skrällar?

I dag torsdag blev det en skräll i en utav matcherna. Andraseedade Ons Jabeur förlorade mot Tjeckiens kvinnliga spelare som är rankad som 86:a i världen, Markéta Vondrousová. Dessutom har världsåttan Daria Kasatkina och världsnian Veronika Kudermetova också slagits ut. Och det redan under inledningen av turneringen.

Sen har det också varit en utav dom längsta matcherna i Australien Open. Det är ingen skräll, men det var ingen som trodde att det skulle ske. Matchen tog fem timmar och fyrtiofem minuter innan det blev en vinnare. Dessutom hann klockan bli fyra på morgonen innan vinnaren Andy Murray vann. Han spelade mot Thanasi Kokkinakis som vann första och andra sett. Men sen vände britten matchen med tre stycken raka set och vann till slut. När matchen var slut vände han sig mot publiken och sa : Tack för att ni stannade. Det är galet sent! Den match som spelades längre var under finalen 2012 mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal.