Friidrott

Finnkampen

2-3 september

I helgen kommer Finnkampen att gå av stapeln på Stockholms stadio i stockholm. Biljetter finns att köpa och det finns biljetter som passar alla. Allt ifrån favoritgren, om du vill sitta under tak eller inte eller om du vill sitta på onumrerad läktare. Du kan också köpa tvådagarsbiljett och hotellpaket. Allt efter när du vill gå och vad du vill se.

En kamp mellan Finland och Sverige; Finnkampen

Det är snart etthundra år sedan som den allra första kampen gick mellan Finland och Sverige. Sedan år 1925 har denna kamp genomförts vartannat år i Sverige och vartannat år i Finland och i år är den i Sverige. I Finnkampen är det placeringar och poäng som räknas. Så ju bättre placeringar ju bättre poäng och det kan avgöra hela Finnkampen till slut.

finnkampen

 

I alla grenar deltar Sverige och Finland med tre stycken deltagare i arton stycken grenar för damer och herrar. Sen är det fyra löpare från länderna i två stafetter. Sen får man poäng efter placering: etta= 7 poäng, tvåa= 5 poäng, trea= 4 poäng, fyra= 3 poäng, femma= 2 poäng, sexa= 1 poäng.  När det gäller stafetten så får ettan fem poäng och tvåan två poäng.

Finnkampen är som en förlängd friidrottstävling

Vi som följt friidrotts-vm som var tidigare i veckan kan nu fortsätta att se friidrott även om det är mellan Sverige och Finland. Här är det grenar precis som på friidrotts-vm; slägga, stav, kula, diskus, spjut, häck, gång, tresteg med flera.

finnkampen

Då finnkampen är antingen i sverige eller finland så kan man se denna tävling utan att behöva gå upp tidigt eller vara uppe på natten. Den kommer att visas på tv på svt2 och svt play: lördag mellan 15.50-19.30 och på söndag mellan 12.30-16.40. Så boka upp helgen med härlig friidrott. Det finns deltagare som var med i friidrotts-vm och som också är med här. Som till exempel Daniel Stål som vann i diskus på vm.